Борусия Дортмунд се класира убедително на четвърфинал в Шампионската лига

3316
Борусия Дортмунд се класира убедително на четвърфинал в Шампионската лига

Шампионът на Германия "Борусия Дортмунд" постигна класическа победа с 3:0 при домакинството на "Шахтьор Донецк" и елиминира украинския тим от Шампионската лига. "Дортмунд" се класира за четвъртфинал на Шампионската лига с общ резултат 5:2, пише БГНЕС.

Момчетата на Юрген Клоп направиха много силен мач и заслужено продължават напред в турнира след попадения на Фелипе Сантана, Марио Гьотце и Якуб Блашчиковски. "Черно-жълтите" поведоха с 1:0 в 31-ата минута, когато Сантана се извиси в наказателното поле на гостите след корнер и с глава прати топката в мрежата на Шахтьор. Само шест минути по-късно резултатът вече бе 2:0. Марио Гьотце получи пас в наказателното поле и с техничен удар реализира втори гол за шампиона на Германия. Блашчиковски в 59-ата минута пък се възползва от грешка на вратаря Андрий Пятов и оформи крайното 3:0, което класира Борусия Дортмунд за първи път в топ 8 на турнира от 15 години насам.

След края на срещата треньорът на гостите Мирча Луческу призна, че германците заслужено продължават напред. Треньорът на домакините Юрген Клоп пък беше на седмото небе от щастие и заяви, че сега е редно всички да се порадват на победата и чак след това да мислят за следващия съперник.

Европейският клубен шампион аут в груповата фаза

Европейският клубен шампион „Челси” каза довиждане на Шампионската лига, въпреки че в последния мач в груповата фаза англич...

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Гол за гол".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com