Европейският клубен шампион аут в груповата фаза

8010
Европейският клубен шампион аут в груповата фаза

Европейският клубен шампион „Челси” каза довиждане на Шампионската лига, въпреки че в последния мач в груповата фаза англичаните съсипаха „Нордселанд” с 6:1.

Резултатът обаче нямаше никакво значение, тъй като на англичаните им трябваше победа на „Шахтьор” в Украйна срещу „Ювентус”. Италианският шампион обаче не допусна такова развитие и спечели с 1:0, с автогол на Кучер.

Ясни са 12 отбора, които отиват на осминафинал в Шампионската лига

След изиграването на петия кръг от груповата фаза на Шампионската лига имената на 12 от общо 16 отбора, които могат да играят в осминаф...

Мачът между Юве и миньорите от Донецк беше доста интересен, с много положения и пред двете врати. В крайна сметка попадението, което реши нещата, падна по крайно нелеп начин – след съмнение за засада на Лихтщайнер и след неговия пас Джовинко се опита да стреля, но вместо това Кучер го изпревари и вкара топката в собствената си мрежа при единоборството. Юве удари и греда чрез Пирло, а след гола „Шахтьор” на няколко пъти можеше да изравни, но „Старата госпожа” удържа.

Така от тази група E напред продължават "Ювентус" и "Шахтьор" - съответно като първи и втори отбор, а "Челси" ще трябва да преглътне унижението да играе в Лига Европа.

Като цяло вечерта премина под знака на "изненандващите" резултати. Това важи особено за група H, където "Манчестър Юнайтед" изобщо не се напрегна и загуби с 0:1 от "Клуж" насред "Олд Трафорд". Победата обаче не стигна на румънците да продължат напред, тъй като "Галатасарай" спечели с 2:1 гостуването си на "Брага" и с по-добри показатели в директните двубои отива на осминафинал като втори тим в групата.

В група F нямаше изненади - "Байерн" разби с 4:1 БАТЕ и се класира като първи отбор, а "Валенсия" остана втора след като би "Лил" с 1:0 във Франция. Беларуският тим, който още стряска сънищата на "Левски" и "Литекс", ще играе в Лига Европа.

Феърплей - да, ама не

Терминът „феърплей” отдавна не е чужд за българския език. А в съвременния футбол си има неписани правила на етичност, които...

В група G като втори отбор минава "Селтик". Шотландците биха с 2:1 "Спартак Москва", докато прекият им конкурент "Бенфика" взе само равен 0:0 на "Барселона" и отива в Лига Европа. Именно в този мач се очакваше Лео Меси да изравни или подобри рекорда на Герд Мюлер от 85 гола за една календарна година. Меси влезе като резерва, но вместо да счупи уникалното постижение, се контузи и беше изнесен на носилка. По първоначална информация травмата е в коляното, но се твърди, че не е сериозна.

Снимки: Getty Images/Guliver

Автор: Ивайло Петров

"Манчестър Сити" така и не взе победа в Шампионската лига

След изиграването на последния кръг от мачове в първите четири групи на Шампионската лига вече отпаднаха и последните въпросителни окол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com