Челси срещу Бенфика - финалът в Лига Европа

3874
Челси срещу Бенфика - финалът в Лига Европа

Отборите на "Челси" и "Бенфика" ще определят новия носител на трофея от Лига Европа на 15 май на "Амстердам Арена", след като вчера спечелиха своите полуфинални срещи от турнира, предаде БГНЕС.

"Сините" от Лондон имаха преднина от 2:1 след гостуването си в Базел, а късно миналата вечер записаха още един успех - 3:1 на "Стамфорд Бридж" и се класираха за финала с убедителен резултат. Мохамед Салах изведе швейцарския тим напред точно преди почивката , но през втората част Виктор Моузес, Фернандо Торес и Давид Луис осигуриха победата за Челси.

Другият полуфинал бе далеч по-интересен, тъй като домакините от Бенфика имаха да наваксват пасив от 0:1 срещу Фенербахче след първата среща в Истанбул. Още в деветата минута Николас Гайтан даде преднина на португалците, но в 23-та минута Дирк Каут изравни от дузпа, което означаваше, че "орлите" се нуждаят от нови два гола, за да стигна до финала. Изравнителният гол обаче беше нередовен, тъй като преди дузпата Муса Соу беше в засада, която реферите не отсъдиха.

"Бенфика" все пак стигнаха до необходимите ѝ два гола, като в герой за тима се превърна Оскар Кардосо, който се разписа в 35-та и 66-та минута, за да даде шанс на португалците за първи европейски трофей от 1962 година насам. И в двата случая Кардосо вкара след удари от близка дистанция с левия крак в долния ляв ъгъл на вратата на Волкан Демирел.

Новите футболни сили нахлуват в Европа

Мачовете от Шампионската лига вече са история, но предстоят полуфиналите на Лига Европа. И макар тук нещата да не са толкова пищни, тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com