Дейвид Хей предпочете Мануел Чар пред Кубрат Пулев

37851
Дейвид Хей предпочете Мануел Чар пред Кубрат Пулев

Британският боксьор Дейвид Хей ще се бие с немеца Мануел Чар на 29 юни в Манчестър, предаде БГНЕС. Главен претендент за мач с Хей беше Кубрат Пулев-Кобрата, но за съжаление британският боксьор е предпочел да спори на ринга с Чар.

За Хей това ще бъде първи мач след връщането на професионалния му лиценз, който бе отнет в края на 2011 г. За последно той излезе на ринга през юли 2012 г. срещу сънародника си Дерек Чисора в Лондон и го победи. Разрешение за боя и временен лиценз на британеца тогава издаде Федерацията по бокс на Люксембург.

В кариерата си Хей има 28 мача, от които е спечелил 27 (24 с нокаут). Последният мач на Чар бе тази година, през март. Ливанецът с немски паспорт победи сънародника си Якуп Саглам. В актива си Чар има 23 победи от 24 мача. И двамата предстоящи съперници са се боксирали срещу братята Кличко. Дейвид Хей през юли 2011 г. загуби от Владимир, а Чар през септември 2012 г. бе победен от Виталий.

Владимир Кличко ще боксира с Франческо Пианета

Шампионът в тежка категория Владимир Кличко ще се бие с непобедения досега италианец Франческо Пианета на 4 май в Манхайм. Това бе съо...

Наскоро немецът написа в Twitter, че само той и Кубрат Пулев са съгласни да се бият с Хей. Българският боксьор също не криеше, че преговаря за двубой с британеца в Манчестър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com