Джокович изтръгна победата срещу Дел Потро и е на финал на "Уимбълдън"

5538
Джокович изтръгна победата срещу Дел Потро и е на финал на "Уимбълдън"

Новак Джокович изстрада класирането си на тазгодишния финал на „Уимбълдън”. В изключителна драма и в най-дългия полуфинал в историята на турнира сърбинът, който е шампион тук от 2011 година, успя да измъкне успеха срещу Хуан-Мартин Дел Потро в пет сета – 7:5, 4:6, 7:6 (2), 6:7 (6), 6:3.

Мачът предложи всичко най-добро, което може да се види в мъжкия тенис – страхотно представяне от сервис, невероятна игра от основна линия, финни изпълнения на мрежата и вдъхновяващи печеливши удари от позиции, от които дори е невъзможно да се помисли, че може да се нанесе удар, камо ли да се спечели разиграването.

"Уимбълдън" взе поредната си голяма жертва - Серина Уилямс е аут

Германката Сабине Лисицки прекрати серията от 34 поредни победи на Серина Уилямс през този сезон и отстрани световната номер едно в ма...

Първите два сета се решиха от по един пробив, като всеки от двамата играчи се възползва от единственият момент, в който другият трепна на сервис. Третата част се превърна в лекция от начален удар – нито един пробив и тайбрек, в който обаче играта на Дел Потро се срина след като пропусна смач при паднал на земята Джокович, а след това сбърка и два форхенда, за да загуби катастрофално тайбрека с 2:7 точки.

Изглеждаше, че Джокович взема решаващо предимство след като успя да пробие за 4:3 гейма в четвъртия сет. Точно тогава обаче Дел Потро показа защо е сочен като един от малкото, които могат да се мерят с най-добрите в мъжкия тенис – аржентинецът включи на друга предавка, върна веднага пробива след много мощна игра от основна линия, като нещата стигнаха до тайбрек. В него Джокович на три пъти поведе с минипробив, като при 6:4 точки имаше два мачбола, първият на собствен сервис. Дел Потро обаче отново показа здрави нерви, пръв прие риска на атаката и буквално се разправи със сърбина с мощния си форхенд, като за капак закова последната точка в сета с убийствен бекхенд.

В петия сет Джокович имаше предимството да сервира пръв и това се оказа решаващо – сърбинът пръв стигна до точка за пробив, но Дел Потро я парира. После аржентинецът имаше шанс, но този път Джокович показа защо е номер едно в света. В осмия гейм обаче Джокович вече имаше две поредни точки за пробив – първата беше пропусната, но при втората Дел Потро се пропука от форхенд и изкара много в аут.

При сервис за мача на Джокович обаче аржентинецът се впи в последния си шанс и стигна до точка за връщане на пробива след нов мощен удар. В този критичен момент Дел Потро дори вкара ретур, който закачи мрежата, но Ноле стигна до топката и отигра финно стоп воле, което беше неспасяемо. Последваха и два силни сервиса и сърбинът за втори път в кариерата си стигна до финала на „Уимбълдън”.

Пиронкова стигна до края на тазгодишното си приключение на "Уимбълдън"

6:4, 3:6, 3:6 – световната номер 4 Агниешка Радванска се оказа твърде голямо препятствие за Цветана Пиронкова, която приключи на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com