Домакините с превъзходство през изминалата нощ в НБА

5004
Домакините с превъзходство през изминалата нощ в НБА

След като две вечери поред в първия кръг на плейофите на НБА имаше пробив на гостуващ отбор, изминалата нощ не предложи изненади и имаше само един по-оспорван мач - този между "Оклахома Сити Тъндър" и "Хюстън Рокетс".

Западна конференция

И на Запад домакините бяха пробити

След като вчера „Чикаго Булс” успя да пробие домакинското предимство в плейофите на Изток, през изминалата нощ беше направе...


Именно между лидера на Запад в редовния сезон "Оклахома" и осмия "Хюстън" за малко не се получи голяма изненада, но в крайна сметка фаворитът победи със 105:102.

Мачът не предвещаваше такъв завършек, след като „гръмотевиците” водеха достатъчно комфортно, но пропиляха цели 15 точки аванс и накрая трябваше да показват класата си, за да не се стигне до изненада. Решителният момент дойде, когато Кевин Дюрант блокира стрелба на Чандлър Парсънс, а след това закова тройка и това се оказа достатъчно.

Дюрант и Ръсел Уестбрук вкараха по 29 точки в мача, а Серж Ибака добави 12 точки, 11 борби и 6 чадъра. За гостите бившата звезда на „Оклахома” Джеймс Хардън наниза 36 точки, 12 от които в последната четвърт и добави 11 борби. Всъщност „Хюстън” буквално сгази под коша „Оклахома” с 57:40 борби и 18:10 в нападение, но класата на Дюрант и Уестбрук измъкна домакините.

„Оклахома” вече води с 2:0 победи в серията.

Чикаго Булс направи пробив в домакинското предимство

Домакинското предимство в НБА вече е нарушено. Това стана при първия тур на вторите срещи от първия кръг на плейофите в Лигата на извън...

В другия мач от вечерта на Запад „Сан Антонио Спърс” победи „Лос Анджелис Лейкърс” със 102:91.

Баскетболистите на „Сан Антонио” стреляха много силно, вкарвайки 51 процента от опитите си, включително 7 от 14 от тройката, предаде БГНЕС. Нещата се решиха в началото на последната четвърт, когато домакините дръпнаха със 17 точки напред.

Тони Паркър бе най-резултатен за победителите с 28 точки, като добави и 7 асистенции. Тим Дънкан и Кауи Леонард завършиха с по 16, а Ману Джинобили се отчете със силно второ полувреме и 13 точки. Дуайт Хауърд и Стив Блейк вкараха по 16 за „Лейкърс”, а Мета Уърлд Пийс и Пау Гасол добавиха по 13.

Третият мач от серията е в петък в Лос Анджелис, а „Сан Антонио” вече води с 2:0 победи.

Домакините продължават да газят в плейофите на НБА

Осем от осем за домакините – това е равносметката от първия кръг на плейофите в НБА, след като през изминалата нощ в Лигата на из...

Източна конференция


На Изток се изигра само един мач – „Индиана Пейсърс” спечели със 113:98 срещу „Атланта Хоукс”.

Лидерът на домакините Пол Джордж наниза 27 точки и отбеляза подобаващо спечелената награда за най-прогресиращ играч в НБА през този сезон. Всъщност в предишния мач той направи трипъл-дабъл.

„Пешеходците” така и не бяха затруднени от „ястребите” и с физическото си присъствие на площадката обезличиха гостите, като от самото начало наложиха превъзходство.

Домакинско предимство в първите четири мача на плейофите в НБА

Зелената светлина светна и плейофите стартираха. А преките елиминации винаги са били солта и пипера на НБА. Вече се изиграха цели чети...

"Индиана" води с 2:0 в серията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com