И на Запад домакините бяха пробити

4291
И на Запад домакините бяха пробити

След като вчера „Чикаго Булс” успя да пробие домакинското предимство в плейофите на Изток, през изминалата нощ беше направен пробив и на Запад.

Западна конференция

Чикаго Булс направи пробив в домакинското предимство

Домакинското предимство в НБА вече е нарушено. Това стана при първия тур на вторите срещи от първия кръг на плейофите в Лигата на извън...


Пробивът на гостуващ тим дойде в серията между „Денвър Нъгетс” и „Голдън Стейт Уориърс”. „Уориърс” успяха да вземат победа със 131:117, при това без продължение.

Успехът на „Уориърс” е още по-значим заради отсъствието на центъра на „войните” Дейвид Лий, който се контузи в първия мач и няма повече да вземе участие в плейофите. Победата беше изкована с мощна игра във втората и третата четвърт, които гостите спечелиха с разлика от 10 и 8 точки съответно.

Най-резултатен за гостите беше Стивън Къри с 30 точки и 13 асистенции. За разлика от първата среща, когато Къри се събуди чак през второто полувреме, сега лидерът на „Голдън Стейт” включи на турбо предавка от самото начало на срещата. Още 26 точки за гостите добави Джарет Джак. За домакините най-резултатни бяха Тай Лоусън и Кори Брюър с по 19 точки, а голямата звезда Андре Милър обаче разочарова.

Така серията между двата тима вече е 1:1, а в петък предстои третият мач, в Оукланд.

Домакините продължават да газят в плейофите на НБА

Осем от осем за домакините – това е равносметката от първия кръг на плейофите в НБА, след като през изминалата нощ в Лигата на из...

Източна конференция


На Изток през тази нощ се изиграха две срещи, като и в двете домакините взеха своето. В „Медисън Скуер Гардън” „Ню Йорк Никс” взеха втори успех срещу „Бостън Селтикс”, този път с 87:71.

Отново над всички в мача беше Кармело Антъни, който се разписа с 34 точки – само 2 по-малко от първата среща. Резерва номер едно в редовния сезон Джей Ар Смит добави 19 пункта. За гостите Пол Пиърс вкара 18 точки, а Джеф Грийн – 10. Кевин Гарнет добави 12 точки, но рано-рано беше обезвреден, тъй като направи 4 фаула и трябваше да бъде пазен повече, за да не бъде изгонен.

Подобно на първата среща „Никс” спечелиха мача през второто полувреме, когато позволиха на „Бостън” да вкарат само 23 точки. През третата четвърт гостите бяха ограничени до 11 точки.

Домакинско предимство в първите четири мача на плейофите в НБА

Зелената светлина светна и плейофите стартираха. А преките елиминации винаги са били солта и пипера на НБА. Вече се изиграха цели чети...

„Никс” вече водят с 2:0 на „Селтикс”, а серията сега се мести в Бостън.

В „Американ Еърлайнс Арина” действащият шампион „Маями Хийт” без проблем взе победа с 98:86 над „Милуоки Бъкс”. Най-резултатен за домакините беше Дуейн Уейд с 21 точки, Леброн Джеймс вкара 19 точки, а Рей Алън и Крис Андерсън добавиха по 10 пункта. За гостите Ерсан Илясова вкара 21 точки.

Мачът беше спечелен в началото на четвъртата част, когато „Хийт” направи серия от 12:0 точки, след като до този момент резултатът беше 68:65 точки. Разочароващо за гостите играят Брандън Дженингс и Монта Елис, които в този мач вкараха само 15 точки общо.

„Маями” вече води с 2:0 в серията.

Лейкърс се добраха до плейофите

Отборът на „Лос Анджелис Лейкърс” в крайна сметка успя да се класира за плейофите в НБА, след като в последния кръг на редо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com