Домакинско предимство в първите четири мача на плейофите в НБА

4203
Домакинско предимство в първите четири мача на плейофите в НБА

Зелената светлина светна и плейофите стартираха. А преките елиминации винаги са били солта и пипера на НБА.

Вече се изиграха цели четири мача от различните серии в първия кръг на най-силната баскетболна лига. И те преминаха под един знаменател – домакинско превъзходство, след като домакините записаха четири от четири в снощните мачове.

Лейкърс се добраха до плейофите

Отборът на „Лос Анджелис Лейкърс” в крайна сметка успя да се класира за плейофите в НБА, след като в последния кръг на редо...

Източна конференция


Парадът беше открит от „Ню Йорк Никс”, който победи в „Медисън Скуер Гардън” „Бостън Сектикс” с 85:78. Безспорно тук над всички беше реализатор номер едно през редовния сезон в НБА Кармело Антъни, който наниза 36 точки за успеха на „Никс”. Джей Ар Смит се включи добре от пейката с 15 точки, а за гостите най-много точки вкара Джеф Грийн – 26 пункта

„Ню Йорк” започна по-колебливо срещата и с повечко грешки, но след почивката домакините затегнаха защитата и във финалната четвърт дадоха на „Бостън” да вкарат едва 8 точки. „Селтикс” така и не намериха противодействие на Антъни, а Кевин Гарнет не можа да спре Джей Ар Смит.

Лейкърс спечелиха ключов успех в отсъствието на Брайънт

Въпреки ужасяващата контузия, която претърпя лидерът на „Лос Анджелис Лейкърс” Кобе Брайънт само преди два дни (скъсано ахи...

В другия мач за вечерта от сериите на Изток „Бруклин Нетс” съсипа „Чикаго Булс” със 106:89. „Бруклин” показа много отборна игра, като най-много точки вкара Дерон Уилямс – 22, но и съотборниците му не останаха по-назад. Брук Лопес записа 21 точки, Джералд Уолъс и Реджи Еванс демонстрираха много агресивен баскетбол, с който пречупиха гостите. За тях Карлос Бузър беше единственият, който знаеше защо е на площадката – 25 точки за него.

„Нетс” пречупиха „Булс” още в началото, като на почвиката водеха с 25 точки и гостите така и не се доближиха до обрат.

Западна конференция


На Запад също се изиграха два мача и подобно на Изток в единия имаше много драма, докато другият се разви по-тривиално.

Маями Хийт със сигурност печели редовния сезон в НБА

Шампионът на НБА "Маями Хийт", който игра без звездите си, спечели домакинско предимство в НБА с най-добрия баланс в лигата след побе...

В Денвър местните „Нъгетс” изкопчиха победа с 97:95 срещу „Голдън Стейт Уориърс”. Лидерът на домакинте Андре Милър блесна в срещата и им донесе победата. „Денвър” бяха спечелили 23 поредни домакински срещу през редовния сезон на НБА, но бързо разбраха, че това не важи в плейофите. Мачът беше изключително атрактивен, като нещата се движеха в блзики дистанции и ту единият, ту другият отбор повеждаше. В края на третата четвърт изглеждаше, че „Денвър” взима преимущество, след като направи серия от 13:2 точки, но „Уориърс” се върнаха в мача, а Стивън Къри наниса тройка десетина секунди преди края след изключителен крос дрибъл, за да изравни резултата – 95:95. Последната атака в мача беше за „Нъгетс” и Андре Милър пое отговорността, като успя да надиграе новака Грийн с атака на дрибъл. Грийн смени контузеният титулярен център Дейвид Лий, който получи мускулно разтежение в бедрото.

За Денвър Андре Милър вкара най-много точки – 28, Уилсън Чандлър добави 11 и 13 борби, а за „Уориърс” Клей Томпсън наниза 22 точки, Стивън Къри остана с 19.

В Лос Анджелис се срещнаха два от най-атрактивните тимове в лигата – „Клипърс” срещу „Гризлис”. „Клипърс” показаха нагледно защо са отбор номер едно в Холивуд през този сезон и премазаха „Мемфис” със 112:91.

Всъщност двата отбора се срещнаха в първия кръг на плейофите и през миналата година, като в първия мач „Мемфис” беше домакин и поведе с 27 точки, за да загуби накрая – шокиращ обрат. Сега „Клипърс” отново спечелиха първия мач, водени от вездесъщия Крис Пол, който завърши с 23 точки. За гостите най-много вкара Джерид Байлес - 19.

Клипърс излязоха от сянката на Лейкърс

След 29 години, които „Лос Анджелис Клипърс” прекара в сянката на „големия брат” от „Лос Анджелис Лейкърс...

Всъщност до четвъртата част двата отбора се движеха в близка дистанция, „Клипърс” водеха, но „Мемфис” не допускаха повече от 7-8 точки разлика. В последната четвърт обаче нещата се промениха, когато на площадката влезе Ерик Бледсоу. Той вкара след страхотен пробив през цялата защита на гостите и вдъхнови своите за серия от 7:0 точки, а оттам насетне „Мемфис” просто се предаде.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com