Единствено на финала в Шампионската лига може да има Ел Класико

4238
Единствено на финала в Шампионската лига може да има Ел Класико

Полуфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига няма да сблъскат отбори от една и съща страна. Това стана ясно на тегления днес жребий в Нион. Ето ги и двойките, като първият посочен отбор е домакин в първата среща:

"Байерн" - "Барселона"

Байерн с лекота отстрани Ювентус

Германският колос "Байерн Мюнхен" за пореден път показа защо е считан за горещият фаворит за титлата в Шампионската лига през тази годи...

"Борусия Дортмунд" - "Реал Мадрид"

Досега в Шампионската лига баварците и каталунците имат четири мача - два в груповата фаза на турнира през сезон 1998/1999 година и два на четвъртфинал през сезон 2008/2009 година. През 1998/1999 година "Байерн" взима две победи - с 1:0 като домакин и с 2:1 като гост, а след това играе и знаменития финал с "Манчестър Юнайтед", в който червените дяволи спечелиха след два гола в 90-тата минута. През сезон 2008/2009 идва ред за реванш - "Барселона" размазва баварците с 4:0 насред "Ноу Камп", в реваншът пък се стига до 1:1, а след това каталунците взимат за трети път трофея в Шампионската лига.

Двата колоса имат и един сблъсък в несъществуващия вече турнир за Купата на УЕФА през сезон 1995/1996 година. Тогава "Баейрн" продължава напред, след като в Мюнхен срещата завършва 2:2, а на реваншът германците бият с 2:1 и шокират залязващия вече дрийм тим на Йохан Кройф.

В другия полуфинал един срещу друг застават отбори, които вече играха през този сезон в Шампионската лига. В груповата фаза на турнира "Дортмунд" спечели с 2:1 като домакин и завърши 2:2 на "Сантяго Бернабеу", като и в двата мача германците играха по-добре от кралския клуб и по чудо не взеха трите точки и в Мадрид.

Барселона изстрада класиране на полуфинал в Шампионската лига

Отборът на "Барселона" преживя доста тежки моменти в реванша срещу френския ПСЖ в четвъртфинален мач-реванш от Шампионската лига, но ма...

Тези срещи обаче не са единствените между двата отбора - през сезон 2002/2003 година "Реал Мадрид" пак играе два мача с "Борусия" в груповата фаза на турнира, като печели с 2:1 на "Сантяго Бернабеу" и завършва наравно 1:1 в Германия. A през сезон 1997/1998 година отново има полуфинал между "Реал" и "Борусия". Тогава белите бият с 2:0 като домакин и правят 0:0 като гост. Първият мач се запомни със счупването на вратата на германците от страна на испанските фенове. Вратата е закрепена с въжета за мрежа на трибуните на "Бернабеу", на която испанската агитка се качват и почват да скачат. Въжетата обаче не издържат и цялата врата се разглобява, което води до закъснение от 75 минути на началото на мача.

Полуфиналните сблъсъци са 23 и 24 април с реванши на 30 април и 1 май. Финалът на "Уембли" е на 25 май, а в него символичен домакин ще е победителят от сблъсъка между "Борусия Дортмунд" и "Реал Мадрид".

Изтеглянето и на този жребий беше дадено на холандския голмайстор от близкото минало Рууд Ван Нистелрой, който имаше бляскава кариера в "Манчестър Юнайтед" и "Реал Мадрид".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com