Фетел отново ще стартира първи, следван от Маса и Алонсо

3731
Фетел отново ще стартира първи, следван от Маса и Алонсо
Дъждът се оказа решаващ фактор в квалификацията, но Фетел отново доказа кой е най-бърз в квалификациите. Остава да видим какво ще е темпото на Red Bull в състезателни условия. Едно е сигурно: утре ще има дъжд, слънце, дъжд и много, много неизвестни.

Екшънът във Ф1 продължава втори пореден уикенд и Малайзия отново оправда очакванията. В края на втората част дъждът се появи сякаш от нищото и с това надеждите на Ромен Грожан и Пол ди Реста за Топ 10 се изпариха. В този момент най-бърз бе Нико Розберг, следван от Марк Уебър и Люис Хамилтън. Маса и Алонсо бяха 6-и и 7-и, като и двамата пилоти на Скудерията имаха проблеми с намирането на най-доброто сцепление. Любопитното е, че Себ Фетел - най-бързият от 3-та свободна тренировка, в края на втората част на квалификацията бе една 9-и, но според коментаторите на Sky Sports той е бил с комплект използвани гуми, което обяснява голямата разлика от Розберг. Дъждът обаче помогна на двамата пилоти на McLaren да влязат в Топ 10. Бътън и Перес изостават драстично от конкурентите си, а Бътън искрено се надява в състезанието да има дъжд, защото само така смята, че има някакъв шанс за точки и нещо по-значимо утре.

Надеждите, че дъждът ще спре и третата част може да се проведе със сликове, не се оправдаха. Решаващата част започна с дъжд и всички пилоти излязахо веднага на пистата с гуми интермедия. Към края на 10-те минути първата част на пистата беше почти суха, но втората част беше доста мокра и на тези силно променящи се условия най-бързата обиколка направи Себастиан Фетел, който не остави никакви шансове на конкурентите си. Втори се нареди Фелипе Маса, който за четвърти пореден пет (броейки и последните два кръга от миналата година) победи Алонсо в квалификацията. Испанецът остана трети, а зад него се нареди Люис Хамилтън, който отново изпревари съотборника си Нико Розберг. Той ще стартира 6-ти, а една позиция пред него е Марк Уебър. Кими Райконен не успя да се възползва от новия комплект интермедия гуми и с него не успя да направи нищо повече от 7-о място. Дженсън Бътън ще стартира 8-и, Адриан Сутил е 9-ти, а 10-ти ще стартира втория McLaren на Серхио Перес.

Райконен взе първото състезание от новия сезон на Формула 1

Финландецът Кими Райконен с Лотус триумфира в първата надпревара от Формула 1 за сезона. Той бе най-бърз от всички в Гран при на Авст...

Стартът утре е в 10 ч и едно е сигурно: ще има драма, ще има проблеми с гумите, ще има дъжд.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com