ЦРУ дава разузнавателна информация на сирийските бунтовници

3332
ЦРУ дава разузнавателна информация на сирийските бунтовници

От ЦРУ са предоставили информация на определени представители на сирийските бунтовници, опитвайки се да ги направи по-ефикасни срещу правителствената армия, съобщава “Уолстрийт джърнъл”.

Позовавайки се на неназовани бивши и настоящи служители на ЦРУ, вестникът съобщава, че новите усилия на агенцията отразяват промяната в подхода на американската администрация, имаща за цел укрепването на светските бунтовници.

Франция и Великобритания са готови да въоръжават сирийските бунтовници

Две от най-големите европейски държави - Великобритания и Франция, ще въоръжат сирийските бунтовници, дори и намеренията им да не бъда...

ЦРУ е изпратило свои служители в Турция, които да помогнат на проверени бунтовници, получаващи оръжия от съюзниците от Персийския залив. Вестникът отбелязва, че администрацията се притеснява, че някои от оръжията отиват у ислямистите.

В Ирак ЦРУ е получило нареждане от Белия дом да работи с елитните антитерористични подразделения, за да се помогне на иракчаните да се справят с наплива на свързани с „Ал Кайда” екстремисти през границата със Сирия.

Според информацията на изданието, Западът предпочита бунтовниците свързани със Сирийската свободна армия, която подкрепя сирийската опозиционна коалиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com