Григор Димитров с престижна победа на двойки в Маями

4423
Григор Димитров с престижна победа на двойки в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и партньорът му Фредерик Нилсен записаха престижна победа в двубой от втори кръг на турнира на двойки в Маями срещу поставените под номер 7 Микаел Льодра и Леандър Паеш, които имат десет титли от турнири на двойки от Големия шлем.

Гришо и датчанинът отстраниха противниците си в два сета 7:6 (8:6), 7:6 (7:4). Мачът беше много драматичен, като в първия сет Григор и Нилсен на два пъти изоставаха с пробив, вторият път при 6:5 гейма за Льодра/Паеш, но съумяваха да върнат пробивите. В тайбрека пък двойка номер 7 в схемата имаше сетбол при 6:5 точки, но Димитров/Нилсен спечелиха следващите три разигравания.

Във втория сет до пробиви не се стигна, макар че и двете двойки имаха шансове. В тайбрека Льодра/Паеш поведоха с 4:2 точки, но Димитров и Нилсен не допуснаха да се стигне до трети сет, отбелязвайки пет поредни точки. В трети кръг техни съперници ще бъдат победителите от мача Томи Хаас/Ксавиер Малис - Макс Мирни/Михаил Южни. Мирни и Южни отстраниха на старта поставените под номер 1 и номер 1 в света близнаци Боб и Майк Брайън.

Григор Димитров стигна до мач с Анди Мъри в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстрани Симоне Болели в мач от втори кръг на Мастърса в Маями с награден фонд 4 169 09...

Днес Григор излиза в мач от трети кръг на сингъл срещу номер 2 в схемата и номер 3 в света Анди Мъри. Срещата ще започне не по-рано от 20:00 часа българско време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com