"Индипендънт": Истината за "етичната" Олимпиада в Лондон

6279
"Индипендънт": Истината за "етичната" Олимпиада в Лондон

Екипите с олимпийските символи, които ще бъдат носени от британските атлети и доброволците, са произведени за „Адидас” в задушни цехове в Индонезия, превръщайки в подигравка твърденията на организаторите на „Лондон 2012”, че Игрите това лято ще са най-етичните в историята.

Само 100 дни преди началото на Игрите, разследване на “Индипендънт” разкри мащабни нарушения на правата на работниците в Индонезия, където девет местни фабрики са получили договори да произвеждат олимпийските обувки и облекла за „Адидас” – официален доставчик на спортните екипи на британския тим и партньор на „Лондон 2012”.

Олимпийският огън ще пламне въпреки кризата в Гърция

Олимпийският комитет на Гърция увери, че мащабите на церемонията и обиколката на олимпийския огън няма да бъдат намалени и ще бъдат на ...

Докато германската компания, представила миналия месец екипите за британските атлети по дизайн на Стела Маккартни, се надява да спечели 100 млн. лири от Олимпийската модна линия, предимно младите работнички в цеховете работят по 65 часа седмично срещу ужасно ниско заплащане. Също така те са подложени на вербален и физически тормоз и твърдят, че са принуждавани да работят извънредно и са наказвани, ако не изпълнят нормата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com