Турция няма да спре да купува петрол от Иран

5777
Турция няма да спре да купува петрол от Иран
Иран е един от основните доставчици на петрол за Турция

Турция не възнамерява да прекъсва енергийните контакти с Иран. Това каза в Анкара турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз, съобщи иранската телевизия ПРЕСС ТВ.

Анкара ще продължи да купува петрол и природен газ от Иран, независимо от въведените от Запада санкции срещи Ислямската република, каза министърът.

Ахмадинеджад: Няма да се откажем от правата си

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че Иран няма да се откаже от своите права и не се страхува от петролните санкции, съоб...

„Иран е един от основните доставчици на петрол за Турция. Миналата година внесеният от Иран петрол възлиза на над 50% от общия обем на купения петрол. През тази година показателят няма да е под 40%”, каза Йълдъз.

Турция извършва финални приготовления за сигурността преди съдбоносни разговори между Иран и световните сили за спорната иранска ядрена програма.

Иран и представители на САЩ, Великобритания, Китай, Франция, Германия и Русия ще се срещнат в Истанбул днес. Те ще започнат първия кръг ядрени разговори от една година насам, предава „Гласът на Америка”.

Иран беше обект на санкции на САЩ заради обвиненията, че опитва да развие атомна бомба. Въпреки обвиненията на международната общност Техеран упорито твърди, че програмата му има мирни цели.

Срещата на шестте с Иран ще бъде на 14 април в Истанбул

Преговорите на Иран с шестте международни посредници за иранската ядрена програма ще се проведат на 14 април в Истанбул, потвърди тур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com