Ивет е европейска шампионка! (ВИДЕО)

18159
Ивет е европейска шампионка! (ВИДЕО)

Ивет Лалова е новата европейска шампионка в спринта на 100 метра гладко бягане на първенството на Стария континент по лека атлетика в Хелзинки.

Българката, която стартира в четвърти коридор, измина трасето с време 11 секунди и 28 стотни.

Ивет Лалова пета на 100 м в Рим

Ивет Лалова завърши на пето място в първия си старт от Диамантената лига за тази година в Рим вчера. Най-добрата ни спринтьорка финишир...


На второ място завърши Олесия Пов от Украйна, а трета остана Лина Гринчикайте от Литва.

Това е 36-и медал за България от европейските първенства по лека атлетика и първи златен от шест години. Последният подобен успех постигна Ваня Стамболова през 2006 година, когато надбяга конкуренцията на 400 метра гладко бягане в Гьотеборг.

Лалова дойде в Хелзинки с ясната цел да се бори за титлата в дисциплината. Тази вечер тя доказа, че е най-бързата европейка в последните две години.

Ивет с личен рекорд, днес чака полуфинал

Ивет Лалова започна участието си на европейското първенство по лека атлетика в Хелзинки с личен рекорд за сезона. Тя оглави ранглиста...

Българката оглави ранглистата на континента за 2012-а година в сериите вчера, след като спря хронометъра на 11.06 сек. В полуфинала тя финишира първа с 11.26 сек.

Победата на спринтьорката ни носи още по-голяма тежест, тъй като Ивет детронира европейската шампионка от Барселона 2010 Верена Зайлер (Гер). Германката дори не стигна до медалите, а финишира шеста с 11.42 сек.

Медалът на Лалова е 36-и за България от европейски първенства, както и втори на 100 м. Анелия Нунева беше вицешампионка в Щутгарт през 1986 г., когато финишира за 11.04 сек.

Ивет на финал на европейското първенство!

Ивет Лалова се класира за финала на 100 метра на европейското първенство по лека атлетика във финландската столица Хелзинки. В първия...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com