Литекс наказа безпомощния ЦСКА

14400
Литекс наказа безпомощния ЦСКА

В дербито на първия пролетен кръг в "А" група и общо 16-ти за това първенство, отборът на "Литекс" сюрпризира много неприятно ЦСКА насред "Българска армия" и показа колко много работа има да върши Миодраг Йешич, за да сглоби боеспособен отбор.

Още в 6-тата минута на мача „Литекс” откри резултата след единствената си хубава атака за полувремето. Тогава Армандо Ваюши се възползва от добро центиране и изпревари Иван Бандаловски, който реагира като трамвая на бул. „Стамболийски” и позволи на нисичкия Ваюши да мине пред него и с глава да наниже топката в горния ляв ъгъл на Черни – 0:1.

Камбуров: Не е важно как сме в контролите, важни са официалните мачове

"Контролите не са важни, важни са трите точки, като почнем на 2-и март", заяви нападателят на ЦСКА Мартин Камбуров, предаде БГНЕС. "А...

Голът показа колко дезорганизирани са всъщност ЦСКА и как тимът изобщо не е сработен, въпреки добрата селекция и известните имена в лицето на Мартин Камбуров, Мишел Платини, Варела.

До края на полувремето червените натискаха и се мъчеха да изравнят, но не знаеха как. Все пак ЦСКА имаше две ситуации – в 19-тата минута Мишел Платини с глава, подобно на Ваюши, стреля, но в аут. А в 37-тата минута от пряк свободен удар Мартин Камбуров нацели левия страничен стълб на Илко Пиргов.

Втората част започна с много опасна атака на „Литекс”, като от чиста позиция Страхил Попов стреля мощно, но Томаш Черни спаси. В ответната атака пък Варела проби хубаво отляво и поднесе на тепсия топката на влезлия в игра Нджонго Присо, но камерунецът за пореден път скъса нервите на феновете на ЦСКА и стреля слабо, позволявайки на Пиргов да хване лесно удара му.

В 56-тата минута обаче „Литекс” разкри наново объркания състав на ЦСКА – центиране отново отдясно и отново Ваюши, който беше най-ниския на терена, изпревари стоящия като стълб Бандаловски, вкарвайки пак с глава от близко разстояние – 0:2.

Стадион "Българска армия" получи лиценз, но без сектор "Г"

Отборът на ЦСКА се завръща в своя дом – стадион „Българска армия”. Още в събота, 2 март, червените ще играят на стади...

Второто попадение подейства като нокаут за ЦСКА – халфовата линия на домакините тотално отсъстваше и единствено класата на Платини напред, който сам си правеше положения. Така в 65-тата минута, с защитник на гърба, бразилецът успя да си осигури позиция за стрелба и да стреля, но Пиргов предотврати сигурния гол.

Крайната несъстоятелност на т.нар. сръбски „Генерал”, който стои на треньорския мостик на ЦСКА, лъсна в 68-та минута, когато извади Платини и Варела от игра – двамата най-активни играчи в червено. Всъщност „Генерала” явно не беше наясно на каква позиция да сложи Варела, който през второто полувреме се премести отляво и заигра много по-добре, докато не дойде треньорското решение на Йешич.

До края на срещата ЦСКА не създаде нищо опасно, плод на добра комбинация, а единствено стигна до едно-две разбърквания. А "Литекс" спокойно изчака края на мача и след края му окупира третото място във временното класиране на българското първенство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com