Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мехлем от сол и мед – за какво е толкова полезен?

14 май 2024, 08:08 часа

Започват топлите месеци, а с това и се появяват ухапвания от насекоми. Колкото и да обичаме лятото, не можем да отречем, че именно то ни поставя в една доста несгодна позиция – цялото ни тяло е в зачервени участъци, причинени от ухапванията на неприятни насекоми.

В днешната статия ще ви споделим за един много ценен мехлем, направен от 2 съставки, който може да предотврати дискомфорта след ухапване от насекомо. Добрата новина е, че съставите са част от кухненския шкаф и не се налага тичане до аптека, хранителен магазин или друго.

Как се приготвя мехлемът против насекоми?

Още: Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

За целта е нужно да се смесят равни количества сол и пчелен мед. Разбърква се до получаване на еднородна смес. Този мехлем успява да облекчи състояния след ухапване от насекоми, в това число комари, оси, дървеници, кърлежи и редица други вредители.

С този мехлем ще усетите не само мигновено облекчение на дискомфорта и сърбежа, но и паралелно с това зачервяването ще утихне, а засегнатата тъкан ще започне да се възстановява.

Ако сте от хората, които обичат да са подготвени за всяка извънредна ситуация, бихте могли да си приготвите малко количество от мехлема, което да държите в хладилник или на друго тъмно и прохладно място.

С тези две съставки веднага ще почувствате облекчение, а сърбежът буквално ще изчезне.

Още: Мъж остана без ръце и половин крак след ухапване от бълха

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар.

Тези 6 домашни средства ще сложат край на дискомфорта след ухапване от КОМАРИ

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес