Локомотив София остава в борбата за оцеляване

5845
Локомотив София остава в борбата за оцеляване

Отборът на "Локомотив София" запази шансове да се спаси от изпадане, след като успя да постигне пълен обрат на Градския стадион в Ловеч и да победи "Литекс" с 2:1, благодарение на гол на Димитър Илиев в 88-та минута, предаде БГНЕС.

По същото време във Враца "Ботев Враца" успя да победи "Монтана" с 3:1 в северозападното дерби на елита и запази преднината си от две точки пред "Локомотив", кръг преди края на шампионата. На Градския стадион в Ловеч домакините поведоха още в 18-та минута, когато Георги Миланов реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Ванжер. В 32-та минута Даниел Пеев изравни след точно изпълнение от пряк свободен удар, а в 88-та минута Димитър Илиев отбеляза с прехвърлящ удар с глава безценното попадение за "железничарите", което запази надеждите им за оцеляване. За целта обаче в последния кръг Локомотив трябва задължително да победи ЦСКА като домакин.

В края на първото полувреме "Литекс" с право претендираше за дузпа след игра с ръка, но съдията не даде наказателен удар.

Във Враца "Ботев" започна отлично мача и в осмата минута излезе напред в резултата след гол на капитана Илия Илиев. Само след две минути обаче гостите от "Монтана: изравниха, след като Даниел Младенов бе оставен сам около точката на дузпа и не сгреши. Възпитаниците на Тони Здравков играха доста нервно и не стигаха до много положения, но все пак стигнаха до второ попадение в 65-та минута, когато Маркети се разписа с глава. В 81-та минута Илиев осигури трите точки за "Ботев" с втори гол.

В последния кръг "Ботев" гостува на "Черно море", а Локо София приема ЦСКА.

Останалите резултати:

Локомотив Пловдив – Берое 1:2

Миньор – Черно море 0:1

Славия – Черноморец 3:0

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com