Луис Суарес стана голмайстор номер едно в историята на Уругвай

15367
Луис Суарес стана голмайстор номер едно в историята на Уругвай

Луис Суарес вече е голмайстор номер 1 в историята на националния отбор на Уругвай, след като се разписа два пъти при разгрома над Таити с 8:0 в мач от Купата на конфедерациите късно снощи, предаде БГНЕС.

Нападателят на "Ливърпул" се появи в игра в 69-та минута и отбеляза своя 35-ти и 36-ти гол за Уругвай в последните 10 минути на срещата, като по този начин изпревари Диего Форлан на върха на голмайсторската листа, при това само на 26 години.

Започналият като титуляр Абел Ернандес вкара четири гола, а по един за крайното 8:0 добавиха Лодейро и Перес. По този начин южноамериканците си осигуриха второто място в група В и на полуфиналите на турнира ще срещнат домакина Бразилия. Таити пък приключи първото си участие на голям футболен форум с 24 допуснати гола в три мача и само един отбелязан.

Бразилия победи с 4:2 Италия в зрелищен мач

Отборът на Бразилия записа убедителна победа с 4:2 срещу Италия и избегна почти сигурен сблъсък на полуфинал със световния шампион Ис...

В другия мач от групата вчера Испания победи Нигерия с 3:0 след два гола на Жорди Алба и един на Фернандо Торес и ще играе на полуфинал с Италия, в повторение на финала на последното Европейско първенство по футбол. Тогава Ла Фурия спечели с 4:0.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com