Саудитска Арабия вече е с нови почивни дни

26609
Саудитска Арабия вече е с нови почивни дни

Саудитска Арабия вече си има нови почивни дни, пише германският в. „Фокус”. Досега в страната уикендът беше в четвъртък и петък. Това обаче утежняваше търговските отношения със западния свят. Това накара саудитският крал Абдула да вземе решение да премести почивните дни с един ден - в петък и събота.

За хората от западните културни е напълно ясно, че уикендът е в събота и неделя. Но в регионите, които не са еврейски или доминирани от християни, седмичният ритъм изглежда по съвсем различен начин.

Саудитска Арабия няма да позволява не-ислямски молитвени храмове

Министърът на правосъдието на Саудитска Арабия Мохамед ал-Иса заяви в Брюксел, че страната му, като "люлка на светите места на исляма",...

Преди всичко предприемачите са тези, които могат да приветстват новия регламент. Досега те се оплакваха, че досегашното разполагане на уикенда затруднява тяхното сътрудничество с фирми и институции в други страни. Някои консервативни ислямски учени, от друга страна, смятат, че е погрешно да се следва примера на евреите и християните.

В повечето мюсюлмански държави почивните дни са петък и събота. В Тунис и Ливан събота и неделя са свободни. В петък има пауза за тези, които искат да присъстват на обедна молитва в джамията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com