Манчестър Сити изхвърли Роберто Манчини

4862
Манчестър Сити изхвърли Роберто Манчини

Роберто Манчини вече не е мениджър на Манчестър Сити, става ясно от съобщение, публикувано на официалния сайт на "гражданите", предаде БГНЕС.

В съобщението се отбелязват заслугите на бившия вече мениджър, извел през миналия сезон "Манчестър Сити" до шампионска титла - за пръв път след 44 години. В същото време се подчертава, че през настоящия сезон италианецът не е успял да постигне нито една от поставените цели, с изключение на участие в Шампионската лига.

Недоволството срещу Манчини ескалира, след като на 11 май "гражданите" се провалиха в опита си да спечелят Купата на Англия, като загубиха финала срещу аутсайдера "Уигън". Този сезон "Сити" не успя да защити и шампионската титла, а представянето на тима в Шампионската лига беше трагично - отпадане още в груповата фаза.

До назначаването на нов мениджър функциите на Манчини ще изпълнява неговият помощник Брайън Кид. Той ще води тима в двата последни мача от Висшата лига и турнето в САЩ след това. Фаворит за поста на Манчини е Мануел Пелегрини, водещ понастоящем испанския Малага.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com