Манчестър Юнайтед понесе втори тежък удар след отпадането от Реал

9176

В мач от четвъртфиналите на ФА Къп, който се явяваше някакъв шанс за реванш за два от властелините на английския футбол през новия век, "Манчестър Юнайтед" и "Челси" завършха при атрактивното 2:2 и ще трябва да дават отговор на въпрос кой отива напред в турнира след преиграване.

Още в 4-тата минута „червените дяволи” поведоха в резултата след чудесно изпълнение с глава на Хавиер Ернандес. Това стана след дълъг пас на Майкъл Карик и неразчетено излизане на Петер Чех, което позволи на Ернандес да стреля с висока парабола и да прати топката право горния ляв ъгъл – 1:0.

Манчестър Юнайтед сложи ръка върху титлата в Англия

12 точки - толкова е преднината на "Манчестър Юнайтед" пред втория "Манчестър Сити" в битката за титлата в Англия, която вече стана сим...

„Челси” опита да отвърне на удара, но вместо това пет минути по-късно мачът вече изглеждаше решен. Нани беше фаулиран при пробив отляво и зад топката застана Уейн Руни. Английският национал завъртя фалцово топката и след като никой в наказателното поле не я засече, тя влезе в далечния ляв ъгъл на смаяния Петер Чех – 2:0.


Лондончани изглеждаха доста стреснати и макар че имаха една-две полуситуации, нямаха шанс да вкарат поне един гол. Шут на Виктор Моузес беше блокиран, а Франк Лампард стреля в ръцете на Давид Де Хеа от добра позиция.

В 24-тата минута Уейн Руни от десет метра право в Чех, а след това чешкият вратар трябваше да избива и рикоширалата в тялото на Давид Луис топка, която влизаше във вратата на „Челси”.

До края на полувремето темпото беше по-ниско, като сините на няколко пъти стигнаха до разбърквания пред Де Хеа, но без чисти положения, с изключение на едно хубаво двойно подаване между Хуан Мата и Виктор Моузес, което изведе последния в добра позиция, но той стреля отчайващо.

Бенитес се нахвърли на феновете на Челси

Треньорът на "Челси" Рафаел Бенитес не издържа на нападките от страна на феновете на сините и обяви, че привържениците "не помагат и с...

След почивката в игра за „Челси” се появи Еден Азар и именно белгиецът даде тон за връщането на сините в мача. В 59-тата минута Азар с великолено изпълнение от място пред пазещия го Рафаел врътна топката в горния ляв ъгъл на Де Хеа и показа на „Юнайтед”, че нищо не е свършило - 2:1.


В 68-та минута пък при първата контраатака на „Челси” в мача Хуан Мата изведе Рамирес отдясно, той влезе рязко навътре и стреля с левия крак право в долния десен ъгъл, не давайки никакъв шанс на Де Хеа – 2:2.

Изравняването пришпори "Юнайтед" да атакува, но вече беше късно - "червените дяволи" гонеха дивото, след като изпуснаха питомното. Домакините стигнаха до няколко хубави атаки, но без реални положения. Същото беше и с "Челси" до 90-тата минута. Тогава Мата овладя по магически начин дълъг пас в наказателното поле, с едно движение се освободи от Джони Еванс и стреля, но Де Хеа с крак предотврати пълния обрат. А дълбоко в добавеното време Еден Азар с мощен шут отново накара Де Хеа да спасява.

Така "Челси" си осигури преиграване на "Стамфорд Бридж", като точната дата все още не е ясна, но най-вероятно ще е след десетина дни.

Съдията реши сблъсъка между Юнайтед и Реал

В мач-реванш от осминафиналната фаза на Шампионската лига отборът на "Реал Мадрид" успя да направи пълен обрат и да победи с 2:1 "Манче...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com