Марк Уебър напуска Red Bull в края на годината

8468
Марк Уебър напуска Red Bull в края на годината
Скандалът след GP на Малайзия се разгаря още повече, след като Bild съобщи, че в края на годината Уебър ще напусне отбора. Но какво ще се случи междувременно?

Тази новина, идваща от Bild, е съвсем резонна на фона на разигралата се мелодрама в GP на Малайзия. Напомняме, че тогава Фетел не изпълни заповедите от бокса да не изпреварва Уебър. Последва грандиозен скандал, след който най-много пострада реномето на Фетел и самия отбор. Няма да задълбавам повече по темата, но факт е, че трикратният световен шампион урони авторитета си и сега рискува нещо много повече – никаква подкрепа от Уебър в оставащите стартове до края на годината. Нещо повече: той дори рискува Марк да му играе „сечено“ във всеки удобен момент и лично аз смятам, че точно така ще се случи, а Фетел ще съжалява за постъпката си. Видя се и, че тим шефът Кристиан Хорнер не му стиска да използва всичките си правомощия, за да покаже на подопечние си Фетел кой командва парада.

Така логично се стига до това, че Марк Уебър (най-вероятно) няма да кара за Red Bull през 2014 г., а вероятно няма и да го видим във Ф1 повече. Това развитие на нещата е логично и очаквано, тъй като договорът на Уебър с тима бе до края на тази година, а австралиецът в момента е на 36 години, което във Ф1 е много. Така че лично аз не съм изненадан от това, че Уебър няма да кара повече за Red Bull. Изненадата е, че новината идва още след втория старт за сезона, катализирана от много сериозния скандал в отбора. Отдавна никой не си е позволявал толкова остро и открито да критикува отбора и съотборника си, както това направи Уебър след състезанието в Малайзия.

Фетел отново ще стартира първи, следван от Маса и Алонсо

Екшънът във Ф1 продължава втори пореден уикенд и Малайзия отново оправда очакванията. В края на втората част дъждът се появи сякаш от н...

Немските журналисти обаче твърдят, че още на миналогодишното състезание в Бразилия Уебър си е навлякал недоволството на отбора, след като даде много сериозен отпор на Фетел, който тогава се бореше за третата си световна титла.

След надпреварата в Малайзия се появиха съобщения, че Уебър може да прекъсне веднага кариерата си или поне да не участва в следващия кръг в Китай, но баща му заяви, че Марк ще стартира в GP на Китай.

Флавио Бриаторе, който е мениджър на Марк Уебър, косвено потвърди новината на Bild. На въпрос към него дали някой от пилотите ще загуби мястото си в отбора в края на сезона, Бриаторе отговори: „Естествено. Между двамата пилоти нече няма никакви взаимоотношения. Ситуацията е непоправима: в момента в един отбор се състезават врагове. Те остават професионалисти и ще продължат да печелят, но Марк вече няма да помага на Себастиан. Фетел също няма да помага на Уебър. Всичко това е в полза на Ferrari.“

„Шефът тук е Фетел“, допълва Бриаторе. „Ако екипът имаше твърд ръководител, той щеше да накара пилотите да разменят пизициите си след изпреварването. Но не, Кристиан Хорнер дори не намери сили в себе си да излезе на подиума. В подобна ситуация винаги тим шефът излиза на подиума да вземе купата за отбора след първата победа през сезона. Отказът на Хорнер да направи това само показа слабостта му спрямо другите тим шефове.“

Райконен взе първото състезание от новия сезон на Формула 1

Финландецът Кими Райконен с Лотус триумфира в първата надпревара от Формула 1 за сезона. Той бе най-бърз от всички в Гран при на Авст...

По-точно и красноречиво няма как да го кажа. Фетел си вкара автогол и вече няма да получи никаква помощ от Уебър, а Ferrari и Алонсо доволно потриват ръце. Още повече, че тази година Маса стартира повече от убедително и се очертава битката да не бъде водена само от Алонсо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com