Марк Уебър приключва с Ф1 и преминава в Porsche

16308
Марк Уебър приключва с Ф1 и преминава в Porsche
Слухът от преди месеци се оказа истина и от следващата година Уебър ще се състезава в надпреварите за издръжливост.

Това, за което започна да се говори преди около 2 месеца като слух, сега се оказа абсолютна истина. Както се и очакваше, макар че Дитер Матешиц беше извадил договор за още 1 години. Разривът вътре в отбора очевидно е доста сериозен, което вероятно е накарало Уебър да предпочете сигурното бъдеще, съобщава Autosport. През април се говореше за 5-годишен договор с Porsche.

Австралиецът седна в кокпита на Red Bull през 2008 г., но този сезон ще е последен за него, а от следващия той ще кара за Porsche, които се връщат със заводски отбор и чисто нов LMP1 болид в състезанията за издръжливост и най-вече – в „24 часа на Льо Ман“.

Porsche се завръща със заводски тим в Льо Ман

Това ще стане през 2014 г., когато Porsche ще пусне прототип в най-известната надпревара за издръжливост. Междувременно компанията пред...

Интересното е, че преди началото на кариерата си във Ф1, Уебър има две участвия в 24-часовата гонка с отбора на Mercedes-Benz.

Porsche вече проведе първия тест на новия болид, а веднага след края на тазгодишното издание на „24 часа на Льо Ман“ обяви имената на тримата си пилоти за следващия сезон: Нийл Яни, Ромен Дюма и Тимо Бернард. Сега към тях се присъединява и Марк Уебър. Така броят на пилотите става четири, а обикновено в състезанието участват трима. Така че все още не е ясно кой ще е резервата.

Уебър дебютира във Формула 1 през 2002 г. През годините той се състезава за Jaguar, Williams и Red Bull. На сметката си има 9 победи.

Напускането на Уебър сега ще разрази изключителен вихър от имена за негови заместници в Red Bull. Главен претендент за него се спряга Кими Райконен. Варианти за партньори на Уебър са Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн от Toro Rosso.

Марк Уебър напуска Red Bull в края на годината

Тази новина, идваща от Bild, е съвсем резонна на фона на разигралата се мелодрама в GP на Малайзия. Напомняме, че тогава Фетел не изпъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com