Най-после Марадона се върна свободно в Италия

3368
Най-после Марадона се върна свободно в Италия

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона най-после се завърна свободно в Италия, в Неапол, където той има статут на божество заради двете титли, които донесе на "Наполи" в Серия А в края на 80-те години на XX век.

Марадона напусна Неапол след като даде положителна допинг проба за кокаин. Италианската прокуратура пък го подхвана заради укриване на данъци в размер на милиони евро и връзки с Камората.

Днес, около 13:00 часа, Марадона пристигна в Рим, облечен с тъмно яке, черен костюм и слънчеви очила, предаде БГНЕС. Десетки фенове го посрещнаха на летището, като част от тях скандираха "Добре дошъл отново". Марадона ще гледа мач на бившия си клуб срещу "Удинезе" днес и ще даде пресконференция във вторник, на която се очаква да говори за проблемите си с данъците.

"Не съм данъчен измамник. Играх футбол и други хора движеха финансовите ми дела. Не се страхувам да се върна в Италия. Никога не съм подписвал нищо. Хората, които са наистина отговорни са на свобода и се разхождат свободно в Неапол, а аз не мога. Това не е честно. Искам да се върна в Италия като джентълмен, защото не съм откраднал нищо от никого", каза Марадона преди година.

Италия си иска парите от Марадона

Италианските данъчни власти отхвърлиха твърденията на адвоката на Диего Марадона, че делото за неплатени данъци срещу клиента му е б...

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Гол за гол".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com