Обвиняват Петър Стойчев в документна измама

20959
Обвиняват Петър Стойчев в документна измама

Студентката по право в СУ "Св. Кл. Охридски" Лидия Иванова, една от най-добрите състезателки по плуване на "Левски", с над 200 медала от вътрешни и международни състезания, е завела преди месец жалба в прокуратурата за документна измама срещу Петър Стойчев. Това разказа днес момичето Стойчев пред репортери в Пресклуб "България" на пресконференция с участието на нейната треньорка Адриана Прокопиева, заместник-председателя на СК "Левски" Стоян Стоянов, създателката на клуб "Илиана" и председател на БФХГ Илиана Раева, председателят на клуба по кану-каяк "Левски" Ваня Гешева, предаде БГНЕС.

Лидия съвсем случайно се натъкнала на документ с невярно съдържание. Тя се интересувала от дълго време какви са приходите в клуба по плуване, тъй като не получава никаква финансова подкрепа и сама си плаща разходите по състезания. Отговор все не получавала и накрая решила сама да потърси информация за клуба в съда и по-точно отчета за финансовото състояние. Така съвсем случайно се натъкнала на протокола от проведеното общо събрание на 10 февруари 2012 година, в който нейният подпис е фалшифициран. На въпросното събрание Петър Стойчев е избран за председател, а треньорът му Красимир Туманов за заместник-председател. Лидия дори не е знаела, че събрание се е провело. Наставничката й също хабер си нямала за това, но сред присъстващите лица на събранието са записани роднини на някои от плувния клуб.

Красимир Туманов заплашваше Лидия да спре да рови, защото ако Стойчев разбере, ще стане страшно, заяви Прокопиева. Освен това момичето изплака, че е обект на постоянни анонимни заплахи и е подала оплакване в полицията.

Интересите около комплекс "Спартак"

Самият бивш спортен министър и световен шампион в плувния маратон на 25 км Петър Стойчев също е размахвал пръст в стремежа си да стане едноличен стопанин на целия комплекс "Спартак". "Ще ми се отчитате само на мен", предупредил той стъписаните Илиана Раева, Ваня Гешева и Симеон Щерев. Тримата се срещнали с него, за да говорят за обединение при ползването на базата занапред. Такава била и препоръката на Столична община, на която преди 3 години МВР прехвърли управлението на комплекса "Спартак", а тя от своя страна търси концесионер. Докато това стане, СК "Левски" е стопанин.

Преди две години Раева, Гешева и Щерев отправят искане до спортния клуб да използват залите за гимнастика, фитнес, аеробика, борба. Само клуб "Илиана" е вложила около 400 000 лева за подобрения. Над 20 групи по различните спортове пълнят залите. След като общината обявява конкурс още през 2012 г, който и до днес не е ясно дали е спрян или продължава, Петър Стойчев се явява кандидат. Кандидат, но не само за басейна "Спартак", което е логично, а и за залите вкупом. "Аз го попитах: "Пешо, за какво са ти на теб залите? Остави ни да работим", сподели Раева. Той обаче категорично отказал и им посочил, че ще трябва да му плащат наем.

Участниците в пресконференцията настояват новото правителство най-сетне радикално да реши проблема със спортните бази, които сега са ничии. Хем се ползват от клубовете, хем не са тяхна собственост, а на държавата, но в същото време държавата не влага пари за поддържането им. За 20 години в залата на клуба по художествена гимнастика "Илиана" на Герена Илиана Раева е инвестирала над 600 000 лв, но няма и 1 кв. м собственост и може да бъде изгонена, каза самата тя. Наложително е да има регистър на всички спортни обекти у нас с тяхното финансово състояние и правен статут.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com