Синът на кралица Елизабет принц Едуард ще посети България

12717
Синът на кралица Елизабет принц Едуард ще посети България

Принц Едуард, чичото на престолонаследника на Великобритания принц Уилям и син на кралица Елизабет, ще посети България на 23 юни. Това заяви днес във Варна посланикът на Великобритания в България Джонатън Алън, предаде „Фокус”.

Посланик Алън посочи, че принц Едуард ще остане два дни в София. „Той се интересува много от детски въпроси и ще посети два проекта в София, които помагат на майки в неравностойно положение да не изоставят децата си в социални домове. Ние искаме да покажем на принц Едуард добри и позитивни примери, а не само да говорим, че в България има проблеми”, посочи посланик Алън.

Румънци са отговорни за 92% от кражбите от банкомати на Острова

Криминални банди от Румъния са отговорни за бума на кражбите на карти за банкомати, съобщава британският вестник "Дейли Мейл", предаде ...

Той добави, че такива добри примери трябва да има във всички големи градове на България. Принц Едуард ще представи и международна награда от неговия баща принц Филип, която се дава в четири категории. Тя е предназначена за млади хора между 16 и 26 години. Първата категория е спорт и фитнес, втората – научаване на нови умения, третата – доброволчество, например грижа за възрастни хора и четвърто – преживяване на някакво приключение.

Джонатан Алън посочи още, че винаги остава с много добри впечатления от българските градове, които посещава. Бил е в Стара Загора, Добрич, Варна, Плевен, Кюстендил, Пловдив и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com