Още четири отбора преодоляха ситото на първи кръг на плейофите в НБА

6142
Още четири отбора преодоляха ситото на първи кръг на плейофите в НБА

Нощта на елиминациите – в това се превърна за НБА изминалата нощ, след като цели четири отбора успяха да спечелят сериите си и да преминат във втори кръг на плейофите.

Източна конференция

Голдън Стейт стана третият отбор, преминал във втори кръг на плейофите

Емоциите на плейофите в НБА стигат връхна точка, след като през изминалата нощ още един отбор извоюва място във втори кръг на елиминаци...


Класическият сблъсък на Изток между „Ню Йорк Никс” и „Бостън Селтикс” видя своя край. След като „Бостън” прояви героизъм и успя да вземе две победи при изоставен от 0:3, сега „Никс” победиха с 88:80 като гост и затвориха серията с 4:2 победи.

Отново най-ярко за гостите блестеще Кармело Антъни, който се отчете с 21 точки. За домакините Джеф Грийн също вкара 21 точки.

Ключът за успеха на „Ню Йорк” беше добрата защита – „Никс” накараха „Бостън” да направят цели 20 грешки. Решаващият момент беше в четвъртата част, когато „Бостън” сякаш от нищото направи серия от 24:2 точки и съкрати преднината на гостите до само 4 точки. Тогава Кармело Антъни взе в ръце нещата и собственоръчно поведе своите за серия от 8:0, с която „Бостън” беше спрян.

Ще допуснат ли Ню Йорк и Оклахома немислими обрати?

Възелът се завърза – в цели три серии от първия кръг на плейофите в НБА се изиграха мачове през изминалата нощ, като фаворитите в...

В другия мач на Изток „Индиана Пейсърс” най-после намери начин да изиграе силен мач като гост на „Атланта” и да победи с 81:73 точки, с което затвори тази серия с 4:2 победи.

„Индиана” беше поведена към успеха от Джордж Хил и Дейвид Уест, които вкараха по 21 точки. Рой Хибърт добави дабъл-дабъл – 17 точки и 11 борби. За „Атланта” Ал Хорфорд вкара 15 точки.

„Пейсърс” спечелиха срещата благодарение на здравата защита, като в един момент „пешеходците” успяха да накарат домакините си да пропуснат да вкарат при цели 16 атаки. „Индиана” беше и пълен господар под коша – 53:35 борби за гостите.

Западна конференция


Мемфис поведе на Клипърс, Денвър също докара нещата до шести мач

През изминалата нощ в НБА се изиграха два мача, като и двата бяха от серии в Западната конференция. 2:0 – 2:3. Със сигурност &...

От 2:0 до 2:4 – „Мемфис Гризлис” успяха да победят в четвърти пореден мач „Лос Анджелис Клипърс”, този път със 118:105 и да преминат във втори кръг на плейофите, където ще срещнат тима на „Оклахома Сити Тъндър”.

Домакините бяха поведени от Зак Рандолф и Майк Конли, които вкараха по 23 точки, а общо седем играчи на отбора завършиха с двуцифрен точков актив. За гостите много силно от пейката се включи Мат Барнс – 30 точки и 10 борби, като вкара 6 тройки от 7 опита. Крис Пол вкара 28 точки, но като цяло титулярната петица на „Клипърс” отново не помогна както се очаква на своя лидер. Заради контузията в глезена Блейк Грифин игра като резерва и вкара само 9 точки.

В самия мач „Клипърс” поведоха само веднъж – с 45:44 след тройка на Барнс. Пет минути преди края те се приближиха на 97:103 до „Гризлис”, но оттам насетне нямаха отговор, след като и Крис Пол излезе заради натрупани нарушения. Така Лос Анджелис остана без отбор в плейофите, след като „Лейкърс” бяха унижени с 4:0 от „Сан Антонио”. Интересен факт е, че миналата година „Клипърс” отстраниха „Мемфис” в първи кръг на плейофите с 4:3 победи.

В последния мач за вечерта „Оклахома Сити Тъндър” победи като гост „Хюстън Рокетс” със 103:94 и също затвори серията с 4:2 победи.

Без краен победител в някоя серия след мачовете в НБА през тази нощ

Нито една от сериите, в които се играха мачове през тази нощ в НБА, не приключи, макар че в два от трите сблъсъка единият отбор можеше ...

За „Оклахома” най-резултатен за пореден път беше Кевин Дюрант с 27 точки, 8 борби и 6 асистенции в мача. Кевин Мартин добави 25 точки. Джеймс Хардън вкара 26 точки, 7 асистенции и 6 борби за домакините.

Ключът за успеха на „гръмотевиците” беше играта в защита след почивката, когато те ограничиха „Хюстън” до стрелба от 32,4% т.е. само 40 вкарани точки. Нещата се решиха в началото на четвъртата част, когато „Оклахома” направи серия от 14:4 точки при резултат 78:77. Така „Тъндър” отива във втори кръг, където среща „Мемфис”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com