Мемфис поведе на Клипърс, Денвър също докара нещата до шести мач

3875
Мемфис поведе на Клипърс, Денвър също докара нещата до шести мач

През изминалата нощ в НБА се изиграха два мача, като и двата бяха от серии в Западната конференция.

Без краен победител в някоя серия след мачовете в НБА през тази нощ

Нито една от сериите, в които се играха мачове през тази нощ в НБА, не приключи, макар че в два от трите сблъсъка единият отбор можеше ...

2:0 – 2:3. Със сигурност „Лос Анджелис Клипърс” вече са изправени пред стената, след като допуснаха домакинска загуба в двубоя с „Мемфис Гризлис” със 103:93. За трети пореден път „гризлитата” налагат волята си благодарение на превъзходството си под коша, където „Клипърс” не успяват да намерят отговор. Освен това „Мемфис” успяха да наложат по-бавен, позиционен баскетбол и не позволиха на домакините си да се разгърнат по познатия атрактивен начин. На всичкото отгоре Блейк Грифин игра само 20 минути заради контузия в глезена.

Най-резултатни за победителите бяха Зак Рандолф с 25 точки, Марк Гасол с 21 и Майк Конли с 20. Рандолф хвана и 11 борби, а Гасол – 8. За домакините най-много точки вкара Крис Пол – 35, но контузията на Грифин беше голям удар, а ДеАндре Джордан продължава да се крие и не дава необходимия импулс при по-слабо представяне на Грифин.

„Мемфис” вече води с 3:2 в серията и домакинства в следващия мач.

Маями и Сан Антонио вече са във втори кръг на плейофите

Първите отбори в НБА, които прескочиха първия кръг на плейофната фаза, вече са известни. Това са шампионите от „Маями Хийт”...

В другия мач на Запад „Денвър Нъгетс” най-после се посъвзе и победи като домакин със 107:100 „Голдън Стейт Уориърс”. Андре Игуодала поведе „златните буци” към успеха със своите 25 точки, 12 борби и 7 асистенции. Тай Лоусън добави 19 точки, а Уилсън Чандлър също се отчете с 19 точки. За гостите най-резултатен беше Харисън Барнс с 23 точки и 9 борби, а горещата звезда на „войните” Стефан Къри този път се отчете само с 15 точки.

Мачът беше изключително атрактивен, като „Денвър” започнаха страшно силно през първото полувреме, включително с три запомнящи се чадъра на Джавейл Макгий. „Денвър” най-после успяха да задържат „Голдън Стейт” при стрелба под 50% от игра  - 43,2%, след като в предишните три мача спокойно бяха над 50 на сто, включително в мач номер 2 удариха 64,6%.

Нещата се решиха 2:16 минути преди края, след като „Уориърс” намалиха пасив от 73:92 до 95:100, но Къри и Клей Томпсън не успяха да вкарат тройка в два последователни изстрела и обратът не можа да бъде осъществен.

„Голдън Стейт” води с 3:2 победи в серията, а в следващия мач е домакин.

Чикаго Булс - отборът от камък в НБА

Магическа нощ – това е единственото определение, което приляга на поредната порция мачове, изиграни от плейофната фаза в НБА. Из...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com