Ще допуснат ли Ню Йорк и Оклахома немислими обрати?

10270
Ще допуснат ли Ню Йорк и Оклахома немислими обрати?

Възелът се завърза – в цели три серии от първия кръг на плейофите в НБА се изиграха мачове през изминалата нощ, като фаворитите в две от тях допуснаха лоши загуби и сега възможността да се стигне до решителен седми мач, особено при двубоя „Ню Йорк Никс” – „Бостън Селтикс” е много голяма.

Източна конференция

Мемфис поведе на Клипърс, Денвър също докара нещата до шести мач

През изминалата нощ в НБА се изиграха два мача, като и двата бяха от серии в Западната конференция. 2:0 – 2:3. Със сигурност &...


86:92 – това е цифровото изражение на голямото разочарование в мач номер 5 за „Ню Йорк Никс”. Всички фенове и специалисти очакваха, че Кармело Антъни и компания ще вземат четвърти успех в серията, но „Бостън” отново доказаха, че са непредвидим тим, тим с характер, след като петима техни играчи завършиха с двуцифрен актив срещата и успяха да победят в леговището на врага.

Най-много точки за гостите вкара Джеф Грийн – 18, Брандън Бас и Джейсън Тери нанизаха по 17, а Пол Пиърс и Кевин Гарнет вкараха по 16, като Гарнет добави и цели 18 борби. За домакините, логично, най-резултатен беше Кармело Антъни с 22 точки, но само 8 успешни от 24 опита за стрелба от игра. Освен това в последната четвърт Гарнет контузи Антъни в рамото, но от „Никс” увериха, че звездата им е добре. Джей Ар Смит обаче игра много слабо – само 3 коша от 14 опита от игра и едва 14 точки.

Срещата се реши в третата четвърт, когато „Бостън” играха много силно и си осигуриха аванс от 9 точки в края ѝ. Този пасив се оказа твърде голям за „Никс”.

„Ню Йорк” води с 3:2 победи в серията.

Без краен победител в някоя серия след мачовете в НБА през тази нощ

Нито една от сериите, в които се играха мачове през тази нощ в НБА, не приключи, макар че в два от трите сблъсъка единият отбор можеше ...

В другата среща на Изток „Индиана Пейсърс” се възползва от домакинството си и прегазиха „Атланта Хоукс” със 106:83. Дейвид Уест и Пол Джордж поведоха „пешеходците” към успеха, като вкараха съответно 24 и 21 точки за успеха. За гостите Ал Хорфорд и Джош Смит се отчетоха с по 14 точки.

„Индиана” наложиха превъзходството си след първата четвърт, като ключът към успеха се оказа доминацията под коша. Само Ланс Стивънсън и Пол Джордж спечелиха общо 24 борби за отбора си – 12 за Стивънсън и 10 за Джордж.

„Индиана” води с 3:2 победи в серията.

Западна конференция

Маями и Сан Антонио вече са във втори кръг на плейофите

Първите отбори в НБА, които прескочиха първия кръг на плейофната фаза, вече са известни. Това са шампионите от „Маями Хийт”...


Най-шокиращият резултат през тази нощ обаче се получи в Западната конференция, където „Оклахома Сити Тъндър” загуби домакинството си на „Хюстън Рокетс” със 100:107 и не можа да затвори серията.

Основен виновник за развитието на нещата се оказа бившият най-силен шести играч в „Оклахома” Джеймс Хардън, който от този сезон е лидер на „Хюстън”. Хардън съсипа от тройки бившите си съотборници, вкарвайки общо 7 от 9 опита и завърши с 31 точки и 8 борби. А още по-впечатляващото е, че той игра с настинка и дори не тренира преди мача. Всъщност всичките петима титуляри на „Хюстън” записаха двуцифрен точков актив, като Омер Ашик направи дабъл-дабъл – 21 точки и 11 борби, Франциско Гарсия вкара 18 точки, включително 5 тройки, а Патрик Бевърли се отчете с 14 точки и 8 борби.

За домакините единствено Кевин Дюрант беше в час с 36 точки, 7 асистенции и 7 борби. Дюрант обаче не можа да вкара нито един кош през последната четвърт на мача. „Хюстън” удържаха домакините на 41,9% стрелба от игра през мача, което подсказва защо везните наклониха към „ракетите”. Освен това Ашик, който има един от най-слабите проценти от фаул линията в НБА (58,8%), сега вкара 13 от 18 опита през последната четвърт, тъй като „Оклахома” заложиха на тактика с много фаулове срещу него, но тя се оказа неуспешно.

„Оклахома” води с 3:2 победи в серията, след като,подобно на „Ню Йорк”, поведе с 3:0. Досега в историята на НБА няма отбор, който да е обърнал серия от пасив 0:3.

Чикаго Булс - отборът от камък в НБА

Магическа нощ – това е единственото определение, което приляга на поредната порция мачове, изиграни от плейофната фаза в НБА. Из...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com