Голдън Стейт стана третият отбор, преминал във втори кръг на плейофите

4769
Голдън Стейт стана третият отбор, преминал във втори кръг на плейофите

Емоциите на плейофите в НБА стигат връхна точка, след като през изминалата нощ още един отбор извоюва място във втори кръг на елиминациите, а вече е налице и първата серия, която стигна до решителен седми мач.

Източна конференция

Ще допуснат ли Ню Йорк и Оклахома немислими обрати?

Възелът се завърза – в цели три серии от първия кръг на плейофите в НБА се изиграха мачове през изминалата нощ, като фаворитите в...


Както се и очакваше най-оспорваната серия тук е тази между „Бруклин Нетс” и „Чикаго Булс”. „Мрежите” успяха да победят с 95:92 като гост и в седмия мач ще има домакинско предимство.

Успехът на „Нетс” дойде заради страхотната отборна игра на тима – Джо Джонсън, Брук Лопес и Дерон Уилямс вкараха по 17 точки, като Уилямс добави и 11 асистенции. За домакините Марко Белинели вкара 22 точки, но те бяха без Луол Денг, Кърк Хайнрих и Дерек Роуз, за когото се пише, че би се върнал в тима при класиране за втория кръг на плейофите.

25 секунди преди края резултатът беше 93:92 за „Нетс” и тогава Андрей Блач вкара два фаула за гостите, които донесоха победата. Всъщност в последната четвърт всеки пък, когато „биковете” съкращаваха разликата на две точки, „мрежите” винаги намираха отговор.

Решителният мач ще се играе в неделя сутринта, серията в момента е 3:3.

Мемфис поведе на Клипърс, Денвър също докара нещата до шести мач

През изминалата нощ в НБА се изиграха два мача, като и двата бяха от серии в Западната конференция. 2:0 – 2:3. Със сигурност &...

Западна конференция


Малко очаквано, но напълно заслужено „Голдън Стейт Уориърс” успяха да победят „Денвър Нъгетс” и да ги изхвърлят от плейофите след 4:2 победи. В оказалия се решителен шести мач „войните” взеха победата с 92:88.

Най-важните играчи за успеха на домакините бяха Стефан Къри и Андрю Богът. Къри вкара 22 точки, а Богът добави 14 точки и цели 21 борби. Много силно се включи и новакът Дреймънд Грийн, който като резерва вкара 16 точки и взе 10 борби. Джарет Джак пък се отчете с 13 точки.

За гостите Андре Игуодала беше най-резултатен с 24 точки и 9 борби, а Тай Лоусън отбеляза 17 точки. Кенет Фарид се отчете с 11 точки и 11 борби.

Без краен победител в някоя серия след мачовете в НБА през тази нощ

Нито една от сериите, в които се играха мачове през тази нощ в НБА, не приключи, макар че в два от трите сблъсъка единият отбор можеше ...

9:11 минути преди края „Нъгетс” изоставаха с 62:80, но постепнно те наваксаха, като заложиха на много агресивна защита. При 90:88 за „Голдън Стейт” Уилсън Чнадлър от „Денвър” пропусна да поднесе, а след като взе борбата под коша, пропусна отново. 7.3 секунди преди края Джаред Джак вкара два фаула за 92:88 и това сложи край на мача и серията.

„Голдън Стейт” спечели серията с 4:2 победи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com