Победа и пак победа, ние пеем само за победа

22910
Победа и пак победа, ние пеем само за победа

От футбол почивка няма, уважаеми дами и господа, но е факт, че през тази седмица интензитетът на великата игра е малко по-щадящ. Фокусът също е по-различен – време е за мачовете на националните отбори и квалификациите за Световното първенство по футбол в Бразилия догодина.

България – Малта, 18:00 часа


Мачът, който вълнува най-много българските фенове. За съжаление той ще се играе при затворени врати заради наказанието, което ни беше наложено от УЕФА за расистки прояви в мача с Дания.

Изключително шоу в Германия и Галатасарай продължава напред

Турският гранд "Галатасарай" се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път от 2001 година, след като победи Шалке к...

България е абсолютен фаворит в срещата и победата е меко казано задължителна предвид ситуацията в група B от зона Европа. Ние сме на второ място, но само с точка по-малко от Чехия, която е и с мач по-малко.

По отношение на съставите и двамата селекционери нямат някакви особени притеснения. В нашия отбор единствено Станислав Манолев е под въпрос, като в петък сутринта ще стане ясно дали може да играе. Но дори без него не би трябвало отборът ни да има проблем точно с Малта.

Всъщност досега в общо девет мача между двете национални гарнитури Малта е спечелила точно две точки и е вкарала само два гола. И двата са дело на един играч – ветеранът Майкъл Мифсуд, който отново е в състава на малтийците.

Влияние върху мача могат да окажат и климатичните условия – за утре има предвиждане за снеговалеж или най-малкото сериозен дъжд, което може доста да улесни един защитаващ се отбор като Малта. При такова развитие на нещата ще е важно в игра за България да има типичен таран – може би Илиян Мицански.

Средните ставки на букмейкърите сочат категорично предимство за националите ни – 1.10-1.15 за наша победа, 9.00 за равен и 23.00 за победа на Малта.

Поклон пред Интер, но Тотнъм продължи напред

Вени, види, вици - отборът на "Интер" показа непремирим дух и по чудо не успя да отстрани "Тотнъм", след като съумя да навакса изос...

Прогноза: 1

Хърватия – Сърбия, 19:00 часа


Взривоопасното дерби на група А в зона Европа. Този мач няма да е за хора със слаби сърца. Той ще е първи в историята на двете държави, откакто Югославия се разпадна и Сърбия е независима държава. Затова не е чудно, че беше взето решение и при двата мача да се забрани достъпът на феновете на гостуващия отбор – просто раните от войната все още не са заздравели. Конкретно за мача в Загреб всеки сръбски фен, който бъде хванат да се опитва да влезе на стадион „Максимир”, го грози затвор.

Срещата е от по-голямо значение за Хърватия, тъй като „шахматистите” са на второ място в групата, с равни точки с лидера Белгия, но по-лоша голова разлика. Сърбия е трета, но е на цели 6 точки от Хърватия и реално няма шанс дори за бараж за това световно. Което обаче не пречи да спъне омразните съседи.

Байерн с рекорд като гост в Бундеслигата

Ново гостуване, нов успех – отборът на „Байерн” няма спирка в Бундеслигата и успя да преодолее с 2:1 третия във време...

Като качество и опит отборът на домакините безспорно е по-класен. Достатъчно е само да погледнем какви футболисти играят там – Лука Модрич (Реал Мадрид), Марио Маджукич (Байерн Мюнхен), Иван Ракитич (Севиля), Никица Йелавич (Евертън), Дарио Сърна (Шахтьор Донецк).  За сравнение сърбите имат далеч по-млад състав и единствено Неманя Видич и Бранислав Иванович са утвърдени имена от световна класа. Таланти като Зоран Тошич и Душан Тадич все пак са гаранция, че Сърбия никога не може и не бива да бъде подценявана.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за Хъратия – 1.72 за тяхна победа при 3.75 за равенство и 5.50 за победа на гостите.

Прогноза:

Чехия – Дания, 21:30 часа


Мъжете окупират челото в битката за третата фланелка в "Гол за гол"

Завърши и десетият кръг в любимата футболна игра на Actualno.com „Гол за гол”. Както във всеки кръг досега и в този кръг се...

Мачът, който е от най-голямо значение за България този петък, извън сблъсъкът ни с Малта, естествено. В Прага най-вероятно един от двата отбора ще загуби до голяма степен шансовете си в борбата за едно от първите две места в група B.

През есента на миналата година и двата отбора показаха колебания – недобра игра в защита и трудно създаване на положения в нападение. Има ли положителна промяна в това отношение – по-скоро такава може да се очаква от Чехия. Чешкият национален отбор показа добра форма в последната си контрола с Турция при победата с 2:0 насред Истанбул. Сега в състава го няма Милан Барош, но най-вероятно това е заради дългото време, в което не е играл официални мачове. Барош се готви да подпише договор с „Баник Острава” и ако това стане факт, в бъдеще сигурно пак ще бъде викан. Засега обаче липсата на игрова подготовка няма как да не му пречи. С интерес ще бъде наблюдаван младият 20-годишен нападател на „Уотфорд” Матей Видра, който вече има 14 гола през този сезон в Чемпиъншип и от него се очаква да е новата звезда в чешкото нападение.

В датския състав, освен лошата форма, има и проблем с някои играчи. Аут от националния отбор на страната са Никлас Бендтнер и Кристиян Поулсен. Бендтнер беше наказан за шест месеца, след като беше хванат да кара пиян. Съдът в Копенхаген му взе шофьорската книжка за три години и го глоби със 113 хил. евро. Липсата на Бендтнер със сигурност отслабва Дания в атака и сега червеният динамит ще трябва да разчита още повече на халфа на „Аякс” Кристиян Ерикесен, както и на нападателя на „Селта” Михаел Крьон-Дели, който обаче през този сезон е вкарал едва един гол в 25 мача.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство на Чехия – 2.20 за тяхна победа, 3.40 за равенство и 3.60 за победа на Дания.

Прогноза: 1

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com