BMW вече работят по Х4

16871
BMW вече работят по Х4
Моделът ще бъде по-спортното братче на Х3.

SUV автомобилите имаха своя бум преди около 10 години, но като че ли кросоувърите тепърва набират сила. Доказателство за това са марки като Mercedes, BMW и Audi, които продължават да разширяват своите гами от кросоувъри.

Да вземем например BMW. Баварците започнаха с X5, а в последствие се появиха Х3, Х6 и Х1. Сега шефът на отдела по продажбите в BMW Ян Робертсън коментира, че компанията планира да допълни гамата си с нов Х4.

Новият представител на Х линията ще изглежда по-спортен от Х3, като ще има стила на купе, както и по-ниска линия на покрива. На практика от Мюнхен ще следват изпитаната рецепта с Х6, който реално си е по-спортен вариант на Х5.

Робъртсън е категоричен, че с Х6 компанията е успяла да привлече нови клиенти, като е уверен, че марката ще успее да повтори същото и с Х4.

В началото на седмицата стана дума, че според шефа на R&D отдела в BMW Херберт Дайс новият Х4 ще бъде пуснат през 2014 година. Моделът ще се произвежда в Спартанбург (Южна Калифорния), като баварската компания ще увеличи производствения капацитет на фабриката от 300 000 на 350 000 бройки годишно. Това е единственото място, където BMW сглобява Х3, Х5 и Х6, докато Х1 се произвежда в Лайпциг (Германия) и в Китай.

Вероятно ще можем да видим новия Х4 по време на автомобилното изложение във Франкфурт през есента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com