Тодор Спасов ще участва в първата серия на Red Bull Cliff Diving

7592
Тодор Спасов ще участва в първата серия на Red Bull Cliff Diving
Световните серии Red Bull Cliff Diving 2013 стартират на 25-ти май, а в тях участие ще вземе и българин.

В следващите пет месеца ще се проведат общо осем състезания от шампионата Red Bull Cliff Diving 2013 World Series. В него елитните състезатели в този спорт ще преодолявят височина, три пъти по-голяма от Олимпийската, която е стандарт за спортните зали по света. Целта е спортистити да демонстрират своите най-зрелищни и трудни трикове, скачащи от изнесена над скалите платформа, а разстоянието до водната повърхност е 27 метра. Ла Рошел, Франция, е първата спирка от сериите за 2013 година, избрана за това, че е най-трудна и екстремна.

120 стъпки водят към най-плашещата платформа в цялото състезание и изградената 27-метрова конструкция – те ще са във фокуса на вниманието на 70 000 зрители, най-многобройната публика в историята на световните серии. Скоростта, до която се достига при скок е около 23,6 метра в секунда.

Жега в центъра на София

Най-добрите родни дрифтъри ще им пораснат крила, за да се представят възможно най-добре пред един от най-добрите дрифтъри в Европа &nda...

Осем месеца след последното гмуркане в топлите води на Оман, на курорта Уади Шаб, десетте топ гмуркача от квалификациите през изминалия сезон, се събират отново в Ла Рошел, за да изпълнят първите си най-високи скокове за тази година.

Десетима са поставените скачачи, докато българинът Тодор Спасов (на снимката) и още трима гмуркачи са първите поканени с уайлдкарт (от общо 15, които ще получат такива покани извън схемата).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com