В Левски намериха виновния - Станислав Ангелов е отстранен от отбора

4318

Капитанът на "Левски" Станислав Ангелов е отстранен от отбора за неопределено време заради слабите игри на сините напоследък. Кристовао Рамос пък е наказан с последно предупреждение.

Новините бяха обявени при представянето на Даниел Боримиров за спортен директор в "Левски". Ето какво споделиха дословно треньорът Илиан Илиев, който в неделя подаде оставка, но тя не беше приета и изпълнителният директор Иво Тонев.

"Това, което се случи, трябваше да стане нещо шоково, за да се промени. Не можем да живеем на стари лаври. Трябваше ни шок, за да разберат тези хора, че ние държим първенството в ръцете си и оставяме нещата да се движат по наклон, по който трудно ще се върнем. Говорихме 3 часа с Иво Тонев. Казахме си много неща. Той ми каза, че не приема оставката ми. Трябваше футболистите да разберат, че ние каквито и условия да създаваме, те играят на терена. Най-важното нещо е, че с назначаването на Боримиров ще се разпределят отговорностите. Той се е доказал на този пост. Промяната е, че каквото и да се случи до края на сезона ние ще имаме свобода на действие. Не искам футболистите да играят за мен, а за себе си. Последствията за мен или клуба са ясни. Играчите трябва да докажат, че ще оставят сърцето си на терена. Никой не иска да са Марадона или Пеле. Имаме решения за футболисти, на които няма да разчитаме, но това няма връзка с представянето им в мачовете. Рамос е с последно предупреждение. Станислав Ангелов е отстранен временно по мое решение. Ако футболистите си искат обратно капитана, трябва да го докажат не с приказки. И всички имаме финансова санкция, която ще се възстанови, ако станат шампиони. Ако тези хора за толкова месеци не са разбрали какво означава думата "респект" ще трябва да го разберат или да го отработим по другия начин", каза треньорът на "Левски" Илиан Илиев, цитиран от БГНЕС.

"Не приехме оставката на Илиан Илиев. Даниел Боримиров се завръща в Левски като спортен директор. Аз лично очаквам май месец да бъдем шампиони с него. Каквото и да се случи за тези 12 мача в първенството това са хората, на които се доверявам и няма да има промени. Няма шанс аз да изпитам удоволствие, ако Левски стане шампион по нечестен начин. Ние ще станем шампиони на терена, а начините, които имах предвид са - идването на Боримиров, както и наказанията, които наложихме по предложение на старши треньора Илиан Илиев, който определи включително и размера на финансовите санкции. Единствената ми функция беше, че аз одобрих и приех това. Казах на футболистите, че от днес нататък не искам да разговарям с тях. Чувствам се меко казано разочарован от тях. В Левски са създадени условия за работа, каквито няма в нито един друг български отбор. Тук футболистите мислят само за футбол и затова им казах, че не искам да разговарям с тях и никой да не ме търси. Моето виждане беше треньорът да поеме спортно-техническите неща, но сега Илиан пожела да има човек до него, който да поеме част от нещата. Казах на Илиан Илиев, че той е треньорът до края каквото и да се случва. Аз и до този момент изпълнявах всички желания на Илиан Илиев. Искам да се чувства на 100% сигурен и уверен, че каквото и да направи да бъде спокоен. Единствената ми роля в решенията на Илиев и Боримиров е да одобрявам решенията им. Държах в течение Батков какво се случва тук. Той не е в България, но приема всички решения, защото Левски е над всички", каза Тонев при представянето на Даниел Боримиров като новия спортен директор на клуба.

Христо Стоичков срина съдията със земята, иронизира и публиката на Левски

„Няма как по този начин да развиваме българския футбол”, коментира треньорът на „Литекс” Христо Стоичков веднаг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com