Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи през 2022 г.

14 май 2024, 13:29 часа • 654 прочитания

Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу сириеца Омар Аднан, който е обвинен за смъртта на двама полицаи, предаде БНР.

Случаят е от 25 август 2022 г., когато Аднан управляваше автобус с нелегални мигранти, с който блъсна на кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил, препречил пътя му. Престъплението е квалифицирано в обвинителния акт като умишлено, а случаят като особено тежък.

Делото се гледа по общия ред, а назначеният за негов служебен защитник - адвокат Калин Янев, заяви, че ще поиска преквалификация на обвинението - от умишлено в непредумишлено.

Още: Блъсна го собствената му кола: Мъж пострада при инцидент в Бургас

В отговор прокурорът Димитър Узунов подчерта, че по делото са събрани достатъчно факти и доказателства, които сочат умишлено извършено престъпление, а в хода на съдебното производство държавното обвинение стеарат коментира случая като особено тежък.

По делото предстои да бъдат разпитани 111 свидетели и 19 вещи лица. Това изрично поиска защитника на Омар Аднан, адвокат Калин Янев.

Съдът потвърди мярката за неотклонение на подсъдимия "Задържане под стража" и насрочи следващото съдебно заседание на 24 юни.

В съдебната зала Омар Аднан отказа признае, че е пълнолетен и отново заяви, че е роден на 1 януари 2007 г.

Още: Кандидат за депутат спретна гонка с полицията, отказа проба за наркотици

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес