Защо Лудогорец влезе в ролята на симпатичния губещ?

5589
Защо Лудогорец влезе в ролята на симпатичния губещ?

2:4 - това е цифровото изражение на представянето на "Лудогорец" в първия мач от последния квалификационен кръг на Шампионската лига срещу "Базел". Макар българските шампиони да показаха добри неща, в професионалния футбол всеки гони резултати - а резултатът за разградчани определено не е добър. Защо се получи така - предлагаме ви гледната точка на Football24.bg.

"Лудогорец" наистина играе приятен футбол, но на това ниво това не е достатъчно, защото е необходима концентрация през всичките 90 минути и спазване на тактическата дисциплина. Адмирации за "орлите" и това, което правят досега през сезона. Със сигурност, ако продължават така, няма да имат проблеми със спечелването на шампионската титла на България за трети път. Но ако се изчистят някои неща в играта на тима, то е много вероятно тимът да направи нещо запомнящо се и в Лига Европа.

3:0 за Арсенал в Турция и счупена глава за Кошчелни

Защитникът на "Арсенал" Лоран Кошчелни получи зловеща травма по време на мача от Шампионската лига с "Фенербахче" снощи, който "топчии...

Фундаменталните грешки:

1) Смените на Стойчо Стоев - според мен огромна грешка бе включването на неподготвени футболисти като Платини и Върджил Мисиджан, което оказа влияние върху развоя на мача. При резултат 2:1 срещу отбор като "Базел" е задължително да приемеш играта в своята половина и да чакаш шанс за контраатака. Това обаче не се случи - при 2:1 Стоев пусна в игра Мишел Платини на мястото на Роман Безяк.

Мачът вървеше много добре, а и има златно правило - "Смени не се правят никога, когато отборът е набрал скорост". Дори и да приемем, че умората на Безяк е продиктувала смяната, то в такъв случай тежкият, бавен и муден Платини с какво помогна? Новият холандец също не не знаеше къде се намира.

2) Липсата на синхрон в центъра на защитата. В мач за влизане в Шампионската лига, особено срещу отбор, който редовно участва там, е недопустима липса на синхрон в центъра на защитата. Почти всяко подаване в центъра на отбраната или зад защитата вещаеше проблеми за Владо Стоянов. А тази липса на синхрон си пролича още по време на мачовете с "Партизан".

3) Неспазването на тактическата дисциплина - ще посоча само един пример - след влизането на Платини и Мисиджан, двамата не се връщаха и оставяха отбора да се брани с 8 души, при положение, че "Базел" владееше топката и контролираше събития на терена. 

4) Пропиляването на чисти положения - два типични примера - в последната минута на първата част Дани Абало получава топка сам на 7 метра от врата и стреля крайно неточно. Второто положение бе на Марселиньо, който от 5 метра с глава не успя да засече кълбото и да го прати в мрежата.

Автор: Станимир Стоянов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com