Заплаха от епидемия в Неделино заради водния режим

9064
Заплаха от епидемия в Неделино заради водния режим

От седмица Неделино е на воден режим и градът е пред епидемия. Това заяви кметът на общината Стоян Беширов. Реката в града почти е пресъхнала, като по нея текат само обратните води. „Неделино няма канализация и пречиствателна станция, носи се и силна миризма.

Дано Господ ни помогне да завали дъжд, защото става много страшно”, каза Беширов. От една седмица положението в родопския град вече е нетърпимо и водата не достига, водохранилищата са празни. По думите на кмета, няма как и откъде и с водоноски да се кара вода, защото в района вече няма водни запаси.

Опасността от воден режим в Добрич се увеличава

Съвсем скоро Добрич може да остане на воден режим, тъй като електроразпределителното дружество "Енерго Про" става все по-настоятелно ...

Водата в града се пуска за по няколко часа в различни райони и има заповед да не се използва за поливане, а само за битови нужди. Кметът на Неделино е категоричен, че за първа година положението е толкова тежко. Водните количества във вододайната зона в село Крайна са намалели, количествата и на други извори са пресъхнали, тъй като повече от месец в района не е падала капка дъжд, информира още агенция КРОСС.

Кметът на Неделино отбеляза, че през последните години ръководствата на общината е трябвало да изготвят проекти за канализация и пречиствателна станция, защото липсата им сега дава изключително голямо отражение върху общината и вече трябва да се бият дълбоки сондажи, за да се търсят водни запаси.

„Дано нещата да се променят, защото като нямаш проекти не може да се кандидатства по европейски програми, правителството също няма средства за тези дейности”, каза кметът и допълни, че му предстои среща в столицата с държавниците, за да се търси начин за разрешаване на проблема с безводието и да се помогне на населението на родопската община.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com