Футболните дербита блестят в мрачната неделя

3859
Футболните дербита блестят в мрачната неделя

Лошото време, което прогнозират синоптиците тази неделя, си има добра страна – всеки читател на Actualno.com може да обърне още повече внимание на „Гол за гол” и футболните дербита. Защото на линия отново имаме страхотни мачове.

Фиорентина – Милан, 13:30 часа

Гол на чужд терен спаси Левски срещу Литекс

В изключително емоционален мач-реванш от четвъртфиналите на турнира за Купата на България отборът на "Литекс" победи с 2:1 "Левски", но...


Дербито между четвъртия и третия в Серия А, което до голяма степен може да реши кои ще са представителите на Италия в Шампионската лига догодина.

В момента „Милан” води с 6 точки пред „Фиорентина” при осем мача до края на първенството, като Виола задължително трябва да победи. На виолетовите обаче ще им е много трудно – росонерите нямат загуба във вече 12 поредни мача в Серия А, а в цели четири поредни срещи не са допускали гол.

Освен страхотната форма на „Милан”, „Фиорентина” е изправена и пред друг проблем – не е ясно дали домакините ще могат да разчитат на звездата си Стеван Йоветич. Той влезе в групата на Фиорентина за мача, макар че през цялата седмица се считаше, че черногорецът няма как да играе заради мускулен проблем. От групата на „Фиорентина” обаче отпаднаха централният бранител Гонзало Родригес, както и нападателят Мунир Ел Хамдауи. Дългосрочно контузен пък е Джузепе Роси.

На „Милан” ще липсва ветеранът Масимо Амброзини, който има хроничен мускулен проблем.

Ясно е при кого отива третата награда на "Гол за гол"

Последният кръг в „Гол за гол” за месец март вече е история. С неговото завършване е известен и третият победител в играта,...

В първия мач между двата тима за сезона „Фиорентина” показа впечатляваща игра и спечели с 3:1 в Милано. Факт е обаче, че от този мач много неща се промениха в „Милан” – най-вече идването на Марио Балотели, което вдъхна нов живот в редиците на росонерите.

Интересен факт е, че в последните четири дербита между двата отбора домакинът никога не печели. А „Фиорентина” не е печелила домакинство на „Милан” от шест срещи насам – последната победа е с 3:1 през 2005 година.

Ставките в мача са много изравнени – около 2.50 за победа на „Милан”, 3.20 за равенство и 2.87 за победа на „Фиорентина”.

Прогноза: Х

Лудогорец – Литекс, 18:00 часа

Лудогорец увеличи аванса си пред Левски

Шампионите от "Лудогорец" успяха да се възползват максимално от вчерашната издънка на "Левски" във Варна и увеличиха преднината си на в...


Снимка: Ludogorets.com

Дербито на 20-ия кръг на „А” група.  И за двата тима мачът е много важен – „Лудогорец” трябва да защитават шампионското си отличие, а водят само с 4 точки пред втория „Левски”, докато „Литекс” води люта битка за третото място с ЦСКА и „Ботев Пловдив”, а и софийският, и пловдивският тим взеха победи и сега са с две точки пред ловчанлии.

Добрата новина за шампионите е, че нито един играч от състава им не отсъства. Единствено вратарят Иван Чворович не може да играе, но неговата липса е известна отдавна, тъй като счупи ръка по време на зимната подготовка на тима и отдавна не е въпросителна пред разградчани.

Не такова обаче е положението при гостите, които ще трябва да се справят с отсъствието на нападателя Исмаил Иса. Иса пропуска срещата заради натрупани жълти картони – той получи официално предупреждение по време на напечения четвъртфинал.

Стеван Йоветич се е договорил с Арсенал, твърди футболен агент

Звездата на "Фиорентина" Стеван Йоветич е съвсем близо до трансфер в "Арсенал" и вече е договорил условията си по трансфера с лондонск...

През есента „Лудогорец” спечели с 2:0 в Ловеч, което беше и първа победа на шампионите срещу ловчанлии в три мача в „А” група”, но сега ситуацията е по-различна. Разградчани определено изпитват трудности в атака – вкарали са само 4 гола в четирите мача след подновяването на шампионата, а нито един от тях не беше голямо дерби. От друга страна „Литекс” играе доста добре, с много движение и с идея за комбинации по трева, което предполага, че в Разград ще има хубав футбол и много драма.

Ставката на букмейкърите за „Лудогорец” е 1.90, за „Литекс” – 3.50, а равенството се оценява на 3.25.

Прогноза:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com