Пропадна част от Дунав мост

7572

Част от Дунав мост в българския участък пропадна тази нощ, след като в бетонната конструкция зейна огромна дупка с размери около 1 метър, съобщи БГНЕС. По думите на специалистите от Пътно управление - Русе причината са остарялата конструкция на Дунав мост, който е на 60 години, както и интензивният трафик.

Движението по съоръжението е ограничено само в едното платно, а не е изключено да се вземе решение за неговото временно затваряне. Само за 12 часа дупката се е разширила от 40 см на един метър, като тенденциите са да продължава да нараства. Бетонните отломки са паднали на жп линията, която преминава отдолу.

Ограничиха движението по Дунав мост

Заради повреда на пътната настилка на едното платно на Дунав мост в посока от Румъния към България е принудило властите да въведат огра...

В момента на мястото има само стърчащи арматурни железа, а поради сериозните вибрации от преминаващите тирове не е изключено целият участък да пропадне.

За едно денонощие по моста преминават близо 4000 автомобила, половината от които са тирове. Предстои в понеделник специалисти от АПИ-София заедно с русенските си колеги да огледат състоянието му и да преценят какъв ремонт трябва да се извърши.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com