Звездите на Запада се оказаха по-силни от тези на Изтока

35204
143:138 - това е цифровото изражение от най-голямото шоу в света на баскетбола и резултатът, с който Западът победи Изтока в поредния сблъсък на най-големите баскетболисти в Мача на звездите в НБА

Най-резултатен за Запада беше звездата на "Оклахома Сити Тъндър" Кевин Дюрант, който записа 30 точки, но MVP (най-добър играч) в мача стана дребничкият плеймейкър на "Лос Анджелис Клипърс" Крис Пол - 20 точки и 15 асистенции. Съотборникът на Пол в "Лос Анджелис Клипърс" Блейк Грифин добави още 19 точки за Запада, който печели за трети пореден път мача и за четвърти в последните пет издания, предаде БГНЕС.

Кармело Антъни бе водач за Изтока с 26 точки и 12 борби, докато ЛеБрон Джеймс вкара 19 точки, а Пол Джордж 17. Дюрант пък става първият играч с поне 30 точки в три последователни Мача на звездите.

"Никога не очакваш нещо такова. Всички тези велики играчи, с които имах шанса да играя. Това е чест и привилегия", заяви Пол. 

Честит рожден ден, Майкъл

Преди срещата, играна навръх 50-ия рожден ден на легендата Майкъл Джордън, сегашният крал на НБА Леброн Джеймс честити празника към шесткратния шампион на НБА. "Честит 50-и рожден ден, Ем Джей! Ти вдъхнови дете от Акрън Охайо, без дори да знаеш. Само като играеше играта, която обичаше", написа в "Туитър" съвременният пример за оборващите гравитацията ходове на Джордан.

Майкъл Джордан има шест титли на НБА с отбора на "Чикаго Булс", като се превърна в един от малкото спортисти изобщо, които са се върнали към любимата си игра и са успели във втория си период да бъдат толкова успешни, колкото и в първия. Легендарният състав на "биковете" държи рекорда за най-много победи в един редовен сезон - 72 от общо 82 мача.

 

Най-добър тройкаджия


Състезанието за снайперист номер едно в Лигата беше спечелено от гарда на "Кливланд Кавалиърс" Кайри Ървинг, който наниза 20 от 25 опита за стрелба. Това му позволи да вземе общо 23 точки в надпреварата и да изпревари Мат Бонър от "Сан Антонио Спърс", който завърши с 20 точки. В първия кръг на състезанието, когато се определяха финалистите съответно от Източната и Западната конференция, Ървинг взе 18 точки, като победи само с 1 точка Стив Новак от "Ню Йорк Никс", а Бонър изпревари втория Райън Андерсън също със съвсем малка разлика.

 

Най-добър забивач


Терънс Рос от "Торонто Раптърс" взе титлата в най-атрактивното състезание на вечерта - това по забивки. Той успя да победи на финала Джереми Евънс от "Юта Джаз", взимайки 58% от гласовете на публиката. В чест на легендата на "Раптърс" Винс Картър Рос направи последната си забвика, облечен с фланелка с номера на Картър.

Една от най-известните забивки на Картър беше на Олимпиадата в Сидни през 2000 година, когато Винс прескочи центъра на Франция и заби в коша на петлите.

Леброн отново показа на Кобе кой е истинският крал в НБА

Парещи – в такова състояние в момента са шампионите от „Маями Хийт”, които взеха поредно дерби в НБА, побеждавайки ка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com