Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове

12332
Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове
Снимка: БГНЕС

Като морален жест приехме оставката на Николай Петров, а в същото време в парламента стоят хора, замесени с наркотрафик и с купуване на гласове от затворници. Това коментира пред журналисти пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след откриването на основно реконструираната и обновена зала "Асикс Арена" в отговор на въпрос, свързан с това, че в петък в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова го нарече страхливец, предаде агенция „Фокус“.

„Аз не ги гледам, не ги слушам“, заяви Борисов. Попитан дали ще отговори на въпроса за назначаването на проф. Николай Петров за министър на здравеопазването, при положение, че е знаел за обществените поръчки и дали наистина е бил информиран за това, премиерът отговори, че има органи, които се занимават с това. „Ако мислите, че с госпожата ще ми развалите настроението за направеното от нас... Тя може да излезе и да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство някога. С цялото ми уважение към тях. Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите едни ги бъркат с рошави мъже, други ги…аз епитети не употребявам. Не съм знаел за одитния доклад на ВМА“, заяви Борисов.

Заплашиха да изгонят Нинова от зала заради "Борисов е страхлив"

Премиерът Бойко Борисов нарушава системно Конституцията и законите на страната. Той системно руши институциите в страната. Той зачерква...

По думите му, ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава в служебното правителство на президента Радев. „Така че откъде да го знам аз това. Нито ми е оставено като документ, нито като информация. В същото време има органи, които с това се занимават. Ние като морален жест му приехме оставката. В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик. Хора, които са купували гласове и то от затворници, хора, които наричат българите дебили“, подчерта премиерът.

За това, че е нарекъл българите прости, Борисов заяви, че журналистът (бел. ред. - от BIT), задал му въпроса, много греши. „Това е една лъжлива новина. Точно в едно подобно мероприятие, когато хората, които се бяха събрали, ми казваха защо, когато им говоря, всичко разбират и виждат, а другите не ги разбират. Аз тогава им викат "понеже всички сме прости, само те са умни", има голяма разлика в това. И всички се смеехме и се радвахме на това, което там откриват“, допълни Борисов.

Борисов се закани, че докато е в ГЕРБ, коалиция с БСП няма да има

В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. И за да спрат спекулациите на Конгреса на ГЕРБ на 26-ти ноемвр...

Отново попитан от същия журналист как ще коментира думите "лош човешки материал", министър председателят каза: "Ако ти ми дадеш, че съм казал думата "лош", ако не, ще те осъдя. Ти задаваш въпроса за лошия човешки материал, което е лъжлива новина. От коя медия си? Вашата медия създава лъжлива новина с твоя въпрос. Как ми задаваш въпрос? Ами не е вярно, има звуков материал, който сме ви го предоставили. Защо лъжете? Къде думата лош аз съм използвал? Казал съм, че не е вярно, пуснали сме звуков файл и в същото време вие продължавате да го говорите. Аз обяснявах съвсем друго тогава. Но разбирам пръчката. Е това са политически поръчки. Защо ми слагате думи, които не съм казал?“, коментира още Бойко Борисов.

Снимки: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика