Йончева: Не смятам, че сваленият ми имунитет компрометира листата за евроизборите

3302
Йончева: Не смятам, че сваленият ми имунитет компрометира листата за евроизборите
Снимка: БГНЕС

"Не смятам, че сваленият ми имунитет компрометира листата на БСП за евроизборите през май". Това заяви категорично в предаването "120 минути" по БТВ Елена Йончева, която днес бе избрана да поведе социалистите в изборния ден. Тя каза, че не е изненадана от номинацията си, въпреки че около месец и половина по-рано в студиото на "Тази неделя" заяви, че разговори по темата с нея не са водени. Тя нападна управляващата партия по темата, като посочи, че страх от компрометиране трябва да има сред членовете на ГЕРБ, които "изфабрикуваха" обвиненията срещу нея за "пране на пари".

На въпроса дали тя вярва в работата на прокуратурата, Йончева отговори оклончиво. Заяви, че не е важно дали тя вярва, а дали доверието на гражданите към прокуратурата е високо, съобщавайки, че по статистически данни то е под 8%. "Вярваме, че бъдещият европейски прокурор ще разследва огромните кражби в България. И ако той започне разследване, чувството за справедливост и достойнството ще бъдат върнати у българите.

Атанас Гергинов и Иван Ибришимов с номинации за евродепутати

Делегатите на общинската партийна конференция на БСП – Кюстендил гласуваха за номинации за общо 26 кандидата за евродепутати, кои...

А милиардите левове, отпускани от Европейския съюз, ще отидат за увеличение на пенсиите и за по-високи заплати", обеща кандидатът за евродепутат от БСП. Тя бе категорична, че в Европейския парламент ще може да направи повече, отколкото като депутат. А за да се "трогне" Европа и да обърне внимание на случващото се в България, ще трябва да има силна личност в Брюксел. Елена Йончева заяви също, че няма разединение в партията, за каквото намекна днес нейният опонент в класацията - Сергей Станишев. "Определено ние сме обединени, защото няма нищо страшно в една демократична партия да има дебат, който е изпълнен с аргументи. Страшно е, когато една партия няма битки на идеи и реален сблъсък. И когато избира своя лидер с 98% от гласовете на членовете си, както е при ГЕРБ", посочи тя.

Йончева спомена и изненадата си от факта, че за водач на листата се е изправила точно срещу Сергей Станишев, но въпреки това "няма сблъсък" между тях. Тя обясни, че не е било лесно да спечени доверието на съпартийците си. Бъдещият кандидат депутат е получила подкрепата на 266 души, а Станишев е останал след нея с 230 номинации. Елена Йончева не пропусна да спомене, че една от основните й функции в Европейския парламент ще бъде борбата с корупцията в България.

На финала на разговора тя заяви, че според нея няма опасност Сергей Станишев да изпадне от листата на кандидатите за евродепутати, защото е с богата политическа биография. Но дали той ще бъде на втората позиция, ще се реши от Националния съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика