Пореден ден на национални протести и блокади (СНИМКИ И ВИДЕО)

6156
Пореден ден на национални протести и блокади (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В големите градове на България хората излязоха за пореден ден на протест.

Навсякъде протестиращите скандират „Оставка“. Те настояват за промени, които да подобрят живота им, както и за смяна на правителството. Така протестите, започнали срещу поскъпването на горивата, започват да преминават в антиправителствени.

Над 500 човека се включиха в пешеходното шествие в Благоевград

Повече от 500 човека се включиха в пешеходното шествие в Благоевград Пешеходния протест в Благоевград започна днес точно в 18:30. В н...

В София протестът бе обявен за национален. Хора от различни градове дойдоха на жълтите павета, за да изразят своите искания.

Протестът, обявен за демонстрация „срещу безобразията“ блокира движението пред Народното събрание, след което шествието премина по „Цар Освободител“ и след като стигна до Министерския съвет блокира движението. Протестиращите са недоволни от цените на горивата, доходите, цената на живота и скандират „Оставка“.

Протестиращи блокираха ключов проход

Протестиращите срещу скъпите горива затвориха прохода "Хаинбоаз", предаде БГНЕС. Със скандирания "Оставка" протестиращите успяха да бл...

В Пловдив тази вечер също излязоха на протест. Жителите на града организират автошествие по централните улици и възлови кръстовища. Те се събраха пред най-голямата спортна зала в града, откъдето тръгна и обиколката им с надути клаксони, развети знамена и искания за оставка на правителството и достоен живот.

Във Варна протестиращи блокираха кръстовището пред сградата на Общината, след което се отправиха на шествие по една от централните улици. Раздадени бяха листовки от името на Отворен обществен съвет на протестиращите. В тях, освен за оставка на правителството, се настоява за приемането на нова конституция и избор на Велико народно събрание.

В Благоевград се провежда пешеходно шествие на недоволни граждани. Протестът е за по-добър живот. Хората преминават по улиците с искане за смяна на системата и оставка на правителството.

Шествието преминава от жп гарата до пл. „Македония“, където е паметникът на Гоце Делчев. Скандиращите са охранявани от полицията. Протестиращите скандират „Мафия“ и „Оставка“.

Протестиращите във Варна поискаха Народен съд

Днес варненци отново излязоха на протест пред сградата на общината. Исканията на недоволните граждани са за Народен съд и смяна на цяла...

В Стара Загора протестиращите се събраха в района на Гурково, в началото на Прохода на Републиката. Със скандирания "Оставка" протестиращите успяха да блокират движението през Прохода на Републиката, въпреки засиленото полицейско присъствие и поставените метални преграждания.

Няколко буса на жандармерията, над 15 патрулни автомобила и около 100 униформени участваха в изграждането на съоръжението. От няколко дни върви активна кампания във Facebook за пълна блокада на прохода "Хаинбоаз".

Протестиращи се събраха на кръговото кръстовище на изхода от Велико Търново в посока София. Те искат смяна на системата. Стигна се до ескалация на напрежението между протестиращи и полицаи и за кратко затвориха пътя.

В Хасково хората започнаха да се събират на централния площад около 18.00 ч. Те се насочиха към един от главните булеварди в града. Протестиращите се зарекоха, че недоволството няма да бъде последното. Протестът е под надслов „Срещу безобразията в България”. Хората искат да живеят по-добре. Настояват и за по-ниски цени на горивата.

Русенци се присъединиха към националния протест с искания за оставка на правителството. Протестиращите обявиха, че искат важните решения, като повишаването на данъците и застраховките върху старите автомобили и използването на бюджетния остатък, да се вземат с референдум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com