С 31 повече са делата за домашно насилие във Варненско за 2015 година

1173
С 31 повече са делата за домашно насилие във Варненско за 2015 година
Снимка: БГНЕС

С 31 броя са се увеличили делата за домашно насилие в Районния съд през 2015 година. Това заяви на пресконференция Пламен Атанасов, зам.-председател на Районен съд – Варна.

По думите му, известен ръст има и при делата за изменение на определена издръжка (95 бр., при 82 бр. за предходната година), както и при делата по закона за закрила на детето, с предмет постановяване или прекратяване на мерки за закрила на деца.

Портних отговори на Кънев: Няма как да отложим чистотата във Варна

Кметът на Варна Иван Портних отговори на призива на лидера на ДСБ Радан Кънев да се спре обществената поръчка за сметосъбиране и почист...

„Известно увеличение се забелязва при новопостъпилите дела за делби – 198 броя сега спрямо 184 за миналия отчетен период”, каза още Атанасов.

Той посочи, че при исковете по Кодекса на труда за поредна година се регистрира известно намаление. Според данните делата сега са 343 бр., при 413 за 2014 г. и 470 за 2013 г.

По отношение на бракоразводните дела, зам.-председателят коментира, че се отчита намаление на разводите по взаимно съгласие с 6 бр., които са общо 446, при 452 за 2014 г.

„Делата за развод и недействителност на брака през годината са общо 376 или със 6 повече спрямо предходната”, уточни Пламен Атанасов.

Осъдиха разследващи полицаи от Добрич

Четирима полицейски служители от Добрич бяха съдени от Варненския окръжен съд (ВОС) в качеството си на длъжностни лица, които не са изп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com