Орешарски като Дядо Коледа

19157
Орешарски като Дядо Коледа

Някъде в многото си объркани и противоречиви изказвания премиер-министърът беше споменал че не е политическо лице и като такъв правел политически грешки. Очевидно напоследък се е заел да компенсира този си недостатък, защото в качеството си на министър-председател все повече предприема чисто политически решения. След като даде още пари на майките, обеща енергийни помощи за бедните, увеличение на минималната заплата, намаление до 5% на тока и компенсации за децата, неприети в детска градина, Орешарски си позволи да бръкне още по-дълбоко в кюпа и да прехвърли абсолютно неправомерно в сметките на ВМЗ-Сопот 27 млн. лв. от общите пари. Така малко по малко политически неизкушеният Орешарски започна да навлиза в материята и да изпълнява заръката на менторите си Станишев и Местан - с икономически средство да заработва политическа подкрепа от населението в бъдещи избори. Пак по тази причина поиска актуализация на бюджета за 2013 г. и, както изглежда - ако протестиращите продължават само да се разхождат между институциите, при това когато те са празни, много скоро ще се поздравим с актуализиран бюджет с двойно по-голям дефицит.

Орешарски се разпищоли финансово, но както се казва в онзи лаф, ако беше само той, с мед да го мажеш. По неговия пример - очевидно е управленска стратегия - а и с неговата благословия, започнаха финансово да се разпищолват и министрите му. Още нелегитимирано и непопълнено откъм зам.-министри, това правителство все повече поставя на риск парите на държавата, фаворизирайки една част от населението, без за това да пита другата част от населението. Точно по комунистически и на принципа "Разделяй и владей" противопоставя едната част от населението на другата.

#ДАНСwithme: Да запълним всичко от Орлов мост до Плиска

"От Орлов мост до Плиска - да изпълним Цариградско за снимка за спомен тази неделя”! Това е призивът, който набира скорост в соци...

Усещайки дъха на протестиращите във врата си, Орешарски, Станишев и Местан бързат с рекомунизацията. Има ли например разумно обяснение премахването на данък "Колиба", освен гарантиране на циганските гласове на бъдещи избори. Както няма друго обяснение, освен изборното, и заканата на корифея военен министър Ангел Найденов да върне годините и стажа за пенсиониране на военните, които предният кабинет вдигна, макар и плахо. Какво друго освен партийна съпричастност към БСП цели и обещанието на министърката на здравеопазването да върне закритата, като част от т. нар. здравна реформа, болница в Девин под партийното прикритие, че видите ли, грижим се за здравето на хората. Потвърждение на крилатата фраза, че от дървото не виждат гората.

Горе-долу същото е и със заканата и намеренията на социалния министър Адемов да стопира пенсионната реформа, връщайки старите правила за пенсиониране. Пък нека да продължаваме да си говорим, че пенсионерите били повече от работещите. Важен е политическият резултат и то за момента!

Изцепи се вчера за пореден път и премиерът Орешарски. Обмисляло се дали да не се вдигнат заплатите на държавните служители. Как няма да е нужна актуализация на бюджета, при положение, че само те, хората с ръкавелите на държавна заплата, са 340 000 души. Който може, да смята. Орешарски очевидно не желае! Станишев и Местан - също!

Ако слуша човек полицейския министър, бившия съветник на Борисов - Йовчев, за оплакване са и полицаите, тъй като парите за извънреден труд били свършили. Не думай! И БСП сериозно се е загрижила за "антиконфликтните" - преуморявали се да пазят протестиращите - престанете вече, отрепки! - и поиска още харчове - за увеличение на заплатите им и за командироване на полицаи от провинцията в София.

24-ти ден на #ДАНСwithme - сблъсък между протестиращи и контрапротестиращи

За 24-и път протестът "ДАНСwithme" поиска оставката на премиера Пламен Орешарски и на неговия кабинет. И тази вечер недоволните в София...

Няма какво да се лъжем - и "Позитано" 20 и ДПС са доволни от неспособността на МВР да брои. И от вече навика му да изкарва бройката на протестиращите всяка вечер на площадите, както те казват, "около 3000-4000 души". Нищо, че на "Цариградско шосе" направо не му се вижда краят! Услуга за услуга, срещу заплащане, разбира се!

Заченаха това правителството в грях, с грях, по всичко личи, ще трябва и да се премахне. Улицата иска по-лесния начин - аборт. Но те не искат и да чуят. И харчат ли, харчат... Обещават ли, обещават... Като за последно.

Парите свършват, търпението - също!

Автор: Валентин Стоев

Орешарски и шефът на "Газпром" ще обсъждат довършването на "Южен поток"

Шефът на руската компания „Газпром” Алексей Милер, пристига днес в София на еднодневно посещение, за да договори довършване...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко скъпо ще ни излезе, ако Украйна загуби войната
Колко скъпо ще ни излезе, ако Украйна загуби войната

Ако Западът позволи на Русия да спечели войната срещу Украйна, Кремъл и неговите авторитарни съюзници ще разпространят влиянието си по целия...