Партии с двойно дъно!

40745
Партии с двойно дъно!
Снимка: БГНЕС

Това е то свръхактуалното напоследък задкулисие - отпред един (едни), а отзад друг (други). Най-добре се видя година и два месеца при Орешарски. Уж независим министър-председател, а от него нищо не зависи, изпълнява чужда воля, чужди заповеди, прокарва чужда политика и най-важното - чужди интереси! Нищо, че - което си е истина - напоследък се опита да "въстане". И срещу Станишев, и срещу Местан и Доган, но най-вече срещу Пеевски и Цветан Василев! Обаче - късно е либе за китка, както се казва!

Зависим задкулисно бе не само Орешарски. Задкулисно зависими са и почти всички политически партии. Десни, леви, всякакви. Партиите са с двойно дъно! Едни ги ръководят, но други им дърпат конците!

Разкриха партиите, срещу които има сигнали за злоупотреба с лични данни

Общо 1380 сигнала и жалби са подадени в Комисията за защита на личните данни за последните избори. Жалбите са от граждани, които са уст...

Най-дълготрайна, калена от времето, е зависимостта на Местан от Доган. Нито за миг почетният председател на ДПС не е преставал да бъде и действащ председател на ДПС!

Няма и една дума в турската партия, която да не е всъщност думата на Ахмед Доган. С времето той даже "превиши" правата си и от партиен задкулисник стана национален задкулисник. От което държавата още дълго ще си пати!

По примера на Доган с двойно дъно се сдоби и БСП. Натрапеният за цели 13 години председател Станишев най-после - под напора на масите - реши да се оттегли. Ама не съвсем! Даже точно обратното - Станишко е партийна напас Божия и всички, които искрено се израдваха при инсценираното му напускане на председателския пост, много скоро ще разберат, че са били непоправими наивници! Никак не е случаен изборът на Миков за негов заместник, със Станишко са от една и съща кръвна група и от едно и също стадо, Миков не само ще го слушка с готовност, но това - оказва се! - е било и главното условие на натрапника, за да "си отиде"! БСП няма да се промени и на йота поне още 5 години, ще я кара "по станишковски" и затъването й ще продължи с пълна сила! Видя се и от самолет и онзи ден на Бузлуджа!

Да има да взима и Радан Кънев - нищо, че пращи от политическо здраве и парадира, че е партийно девствен. В ДСБ - казват, че тя била моторът на Реформаторския блок - конците дърпа, и още дълго ще ги дърпа, любимецът на целия народ Ваньо Костов! На този, когото наричат "българоубиеца", му стигат дори само омразата и клетвите на пенсионерите за наполовина намалените пенсии, за да спи лошо нощем! Както някога собственоръчно уби "онова" дясно, така Костов ще затрие и днешното дясно, просто защото си мисли, че Той има монопол над него! И което е най-противното - оказва се, че за целта е получил пари от вече бившето червено правителство, срещу което, в интерес на истината, 14 месеца не отрони и дума! Докато в ДСБ мърда Костов, нито ДСБ ще оживее, нито Реформаторският блок ще го бъде!

Кметове се обърнаха към партиите с искане за реформи

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) изпрати послание към политическите партии, в което се обръща към тях с ...

На друг вид задкулисие се радва Сидеров и надценената "Атака". Международно задкулисие - "православно" и "панславянско"! Всъщност, удобен параван за банковите транзакции! Човекът на Путин в българската политика земята скопа, за да избута БСП от тази й роля, и успя! Разбра се кого имаше предвид българо-руският националист, когато - запитан с чии пари се излежава в скъпите хотели в Париж и на плажа Варадеро - нагло отговори, че за това си имал "богати приятели"! Траншовете от Русия към "Атака" са пословично регулярни, друг въпрос е ще продължат ли след санкциите срещу Путин и Русия, ще остане ли в списъка на "приятелите"!

Лошата новина за Сидеров по съветска линия е и въздигането на Първанов и неговото АБВ; жестока ще е конкуренцията помежду им кой да е по-напред на опашката пред вратата на Кремъл!

Специален задкулисен случай е Бареков. След като изхарчи няколко милиона на задкулисните си партийни спонсори Пеевски и Цветан Василев, бившият телевизионен водещ, изгонен от bTV, казват, заради корупция, реши да се еманципира, но както всичко е при него - наужким! Май се поувлече обаче и развеждащите се родители на "България без цензура" (виж по-горе!) взеха, че му резнаха "субсидията". Сега клетникът-непрокопсаник се върти като обран и се чуди на кого да подложи палавата си задница, за да просъществува - поне един парламент! Не европейски, а български!

Остана ГЕРБ? Обвиняват Борисов в партиен авторитаризъм. Може би! Но нека някой умен обясни - кой авторитаризъм е за предпочитане - задкулисният или явният!

"Екзакта": Най-много доверие е загубил Станишев, Бареков по-неодобряван и от него

8,5% доверие получава настоящият парламент. Това са симпатизанти главно на ДПС и БСП. За сравнение, последният рейтинг на 41-вото НС, ч...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com