21 наблюдатели на ООН задържани на Голанските възвишения

5579

21 наблюдателите на ООН са задържани от сирийските опозиционни сили на Голанските възвишения, предаде АФП, позовавайки се на говорителя на международната организация.

Говорителят обяви, че генералният секретар на ООН „осъжда задържането на 21 наблюдатели в покрайнините на Ал Джамла и иска незабавното им освобождаване”.

Сирия може да се разпадне, предупреди Бан Ки Мун

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун заяви в Женева, че евентуално военно решение на сирийския проблем може да доведе до разпадане ...

Бан Ки-мун припомня, че наблюдателите от Частите за наблюдение на изтеглянето от Голанските възвишения имат правомощия да съблюдават за спазването на споразумението между Израел и Сирия за изтегляне от региона.

Задържаните в демилитаризираната зона на Голанските възвишения миротворци „ще се превърнат от гости във военнопленници”, ако сирийските правителствени войски не напуснат в близките часове селището Джамла. Това заяви Абу Каид ал Фалех, представител на „Бригадите на мъчениците от Ярмук”. При това той обеща добро отношение към наблюдателите на ООН, предаде ИТАР-ТАСС.

По уточнени данни група от 21 филипински военнослужещи, управляващи бронетранспортьори, бяха спрени от около 30 бунтовници край наблюдателния пункт 58, който бе евакуиран през почивните дни заради интензивните боеве около селището Джамла. Той се намира на 500 метра от линията, разделяща сирийските и израелските войски в южната част на Голанските възвишения. Миротворците се насочиха натам, за да се запознаят с нанесените на обекта щети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com