Ципрас тръгва на евро обиколка

4896
Ципрас тръгва на евро обиколка

Лидерът на гръцката радикална левица Сириза Алексис Ципрас, който може да реши съдбата на еврото, днес започва обиколка на европейските столици с единственото послание – време е да поговорим, съобщава в. „Катимерини”.

В свое интервю в навечерието на първото си посещение в чужбина след парламентарни избори, които се проведоха на 6 май, Ципрас се отклони от агресивната реторика, с която привлече недоволните млади гърци и притесни Брюксел и Берлин, и отново подчерта, че иска провеждането на преговори за оставането на Гърция в еврозоната. Ципрас посочи, че се опитва да изкове отношения с близките му по идеи европейски фигури, като например френския президент Франсоа Оланд, който се обяви за смекчаване на рестриктивните политики чрез мерки за поощряване на растежа.

Гърция: Развод с еврото - начин на употреба

Този сценарий вече не е табу за европейските икономисти: ако Гърция напусне еврозоната, тя ще трябва да отпечата драхми и да овладее па...

„Ние съвсем не сме антиевропейска сила. Борим се за спасяване на социалната сплотеност в Европа. Може би дори сме най-проевропейската сила в Европа, защото управляващите партии ще доведат Съюза до нестабилност, а еврозоната – до колапс, ако продължат да настояват за икономиите”, обясни Ципрас позицията на радикалната коалиция Сириза.

Ципрас посочи още, че целта на пътуването му е да обясни на големите европейски сили като Германия и Франция какви са целите и идеите на Сириза.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com