Путин: Русия е готова да развива отношенията със САЩ

4090
Путин: Русия е готова да развива отношенията със САЩ

Новоизбраният руски президент и настоящ премиер на Русия Владимир Путин проведе „конструктивен и обстоен разговор” с помощника на президента на САЩ по националната сигурност Томас Донилън, в хода на който страните „свериха своите часовници” по ключови въпроси в руско-американските отношения, съобщи помощникът на руския министър председател по международните въпроси Юрий Ушаков, цитиран от Интерфакс.

„Разговорът действително бе много наситен и доброжелателен и най-главното – бе насочен към бъдещето”, посочи Ушаков.

Anonymous заплашват да провалят клетвата на Путин

Хакерите от Anonymous заплашват да провалят инаугурацията на Путин. Атаките срещу правителствения сайт са насрочени за 15,00 часа на 6 ...

Страните констатираха заинтересованост от засилване на всестранното сътрудничество на базата на взаимното уважение и спазването на взаимните интереси, поясни той.

Ушаков допълни, че Донилън е предал на Путин послание от президента на САЩ Барак Обама. „Това е голям, обстоен документ, главната идея на който е, че Обама е готов да сътрудничи с Путин за активното движение по пътя към изграждането на стабилно партньорство между САЩ и Русия”, отбеляза Ушаков.

Той допълни, че Владимир Путин в същия дух е подчертал, че „в развитието на отношенията с Америка Русия е готова да отиде действително далеч, при условие че американците на дела се ръководят от принципите на равноправно и взаимноизгодно партньорство”.

 

Руски правозащитници отказват да работят с Путин

Редица руски защитници на човешките права съобщиха, че възнамеряват да напуснат Консултативния съвет по правата на човека към Кремъл,...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com